Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 21:28

Η’ Ιερατική Σύναξη της Μητροπόλεως Λαγκαδά

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Την 19η του τρέχοντος μηνός Απριλίου ε.έ. και κατόπιν προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου, πραγματοποιήθηκε η Η’ κατά σειρά Ιερατική Σύναξη για το τρέχον εκκλησιαστικό έτος, εις την κεντρική αίθουσα «Πατριάρχης Βαρθολομαίος» της Διεθνούς Ακαδημίας Θεολογικών και Φιλοσοφικών Σπουδών «Οι Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος».

Μετά την καθιερωμένη προσευχή ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης, στην αρχή της ομιλίας του αναφέρθηκε θέματα τις επικαιρότητας υπογραμμίζοντας την θέση και την στάση του Ιερά στον σύγχρονο κόσμο και τονίζοντας την αξία της Λειτουργικής ζωής και κατηχήσεως.

Στο δεύτερο μέρος της Ιερατικής Συνάξεως, έγινε αναφορά στις λατρευτικές εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα στο προσεχές χρονικό διάστημα, όπως τις Ιερές Πανηγύρεις των Ιστορικών Ιερών Ναών του Αγίου Γεωργίου Σοχού, Μελισσοχωρίου και Βερτίσκου, και των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου, καθώς επίσης και στην Αγιολογική Ημερίδα «Αγιοκατατάξεις και σύγχρονοι Άγιοι της Εκκλησίας», η οποία εντάσσεται μέσα στα πλαίσια της λειτουργίας του εγκεκριμένου, από τους αρμοδίους Κρατικούς Φορείς, Προγράμματος Μεταπτυχιακών και Διδακτορικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και υλοποιείται σε συνεργασία με την Διεθνή Ακαδημία Θεολογικών και Φιλοσοφικών Σπουδών «Οι Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος», της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης.

Η Αγιολογική Ημερίδα με θέμα: «Αγιοκατατάξεις και σύγχρονοι Άγιοι της Εκκλησίας», αφιερώνεται στην μνήμη του αειμνήστου Καθηγητή και Ιδρυτή των Σλαβικών Σπουδών της Θεολογικής Σχολής Θεσσαλονίκης Αντώνιου – Αιμίλιου Ταχιάου, και θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 24 Απριλίου 2018, στο Πολυδύναμο Πνευματικό Κέντρο Νεότητος «Αγία Κυράννα», (Μεγάλου Αλεξάνδρου 25, Λαγκαδάς), το οποίο και αποτελεί και το Κέντρο Μελέτης του Τμήματος Θεολογίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Προ της περατώσεως της Ιερατικής Συνάξεως ανακοινώθηκε από τους υπευθύνους του Γραφείου Νεότητος, το Γ΄ κατά σειρά τουρνουά των ενοριακών αθλητικών και ομαδικών δραστηριοτήτων, όπου θα λάβουν μέρος τα παιδιά των κατηχητικών σχολείων, καθώς επίσης και η ετήσια καθιερωμένη Εορτή της Νεολαίας.

Ακολούθησε εκτενής συζήτηση γύρω από θέματα και ζητήματα πνευματικής και διοικητικής φύσεως που αφορούν τις κατά τόπους ενορίες, ενώ ο Σεβασμιώτατος, δεν παρέλειψε επιστήσει την προσοχή των ιερέων γύρω από τον ευαίσθητο τομέα της νέων και της πνευματικής σχέσης που πρέπει να έχουν οι κληρικοί με τους παιδιά. Τέλος, η Ιερατική Σύναξη έκλεισε με γεύμα που παρετέθει εις την Τράπεζα της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Πέντε Βρύσεων.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ