Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 15:54

Η Ιεραρχία τίμησε το αρχαιότερο μέλος της. 50 έτη αρχιερωσύνης για τον Καρυστίας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Τον Μεγαλόσταυρο του Αποστόλου Παύλου, την ανώτατη τιμητική διάκριση της Εκκλησίας της Ελλάδος απένειμε στον αντιπρόεδρο της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας, μητροπολίτη Καρυστίας και Σκύρου Σεραφείμ, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος.

Ύστερα από σχετική συνοδική απόφαση η Εκκλησία της Ελλάδος τιμά τον μητροπολίτη, τον αρχαιότερο σήμερα στις τάξεις των ιεραρχών, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 50 ετών αρχιερατείας του.

“Η συμπλήρωσις, χάριτι Θεού, πεντηκονταετούς Αρχιερατικής Διακονίας αποτελεί σημαντικό ορόσημο στην Εκκλησιαστική πορεία ενός Κληρικού. Για το λόγο αυτό τιμούμε σήμερον, συμφώνως και προς την ημερησίαν διάταξιν, τον αρχαιότερον εν μέσω ημών, Σεβασμιώτατον εν Χριστώ αδελφόν Μητροπολίτην Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ, Αντιπρόεδρον της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο οποίος αποτελεί δι’ ημάς άπαντας παρουσίαν αιδέσιμον και διακεκριμένην, όχι μόνον δια τα πρεσβεία της ηλικίας αλλά και δι’ εκείνα της Αρχιερωσύνης” σημείωσε ο Αρχιεπίσκοπος.

Συμπλήρωσε πως “Στο πρόσωπό σας, Σεβασμιώτατε άγιε Αδελφέ, αναγνωρίζουμε τον συνετό ποιμένα και αδελφό, ο οποίος, διανύων ήμισυ σχεδόν αιώνος εν τη Αρχιερωσύνη, ανέπτυξε και αναπτύσσει ευρύτατο έργο, το οποίον αποτελεί μαρτυρία μακράς και σπουδαίας Εκκλησιαστικής διαδρομής. Η Ιερά Σύνοδος σεμνύνεται για την παρουσία και τη συνεισφορά σας στις υπηρεσίες και τις συνεδριάσεις Της, όπως και για την ποιμαντικὴ προσφορά σας στον τόπο όπου εκλήθητε να διακονήσητε. Ευχόμεθα εκ βαθέων άπαντες, Σεβασμιώτατε, ο Θεὸς να ευλογεί και να στηρίζει υμάς και να σας χαρίζει στην Εκκλησία Του για πλείστους ακόμη ευλογημένους χρόνους”.

Στην αντιφώνηση του ο μητροπολίτης Καρυστίας ευχαρίστησε το σώμα των Ιεραρχών αναπτύσσοντας σύντομη αναφορά στην “τιμή” όπως αναφέρεται στην Παλαιά και Καινή Διαθήκη αλλά και στους λόγους των Πατέρων.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ