Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 15:21

Η Ιερά Σύνοδος τίμησε τον Μέγα Φώτιο

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με συνοδικό συλλείτουργο εορτάστηκε και φέτος η μνήμη του Αγίου Φωτίου, Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως του Μεγάλου, προστάτου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος. Σήμερα το πρωί, τελέστηκε στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πεντέλης ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου. Συλλειτούργησαν επίσης οι Μητροπολίτες Φθιώτιδος Νικόλαος και Κοζάνης Παύλος.

Παρέστησαν, επίσης, ο εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Αθήνα, Μητροπολίτης Γουινέας Γεώργιος και Ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος. Επίσης, στη Θεία Λειτουργία παρέστησαν Καθηγητές των Θεολογικών Σχολών Αθηνών και Θεσσαλονίκης.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη, κατά την ημέρα αυτή, σύσκεψη των μελών της Ιεράς Συνόδου με τους Καθηγητές και τους λοιπούς διδάσκοντες στις Θεολογικές Σχολές των Πανεπιστημίων Αθηνών και Θεσσαλονίκης, στο Διορθόδοξο Κέντρο της Εκκλησίας της Ελλάδος που ευρίσκεται στο χώρο της Ιεράς Μονής Πεντέλης. Της συσκέψεως προΐστατο ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος, ο οποίος κατά την έναρξη καλωσόρισε τους εκλεκτούς εκπροσώπους της ποιμαίνουσας Εκκλησίας και των Θεολογικών Σχολών των Πανεπιστημίων Αθηνών και Θεσσαλονίκης.

Στον φετινό εορτασμό ομιλητής θα είναι ο Ελλογιμώτατος κ. Θεόδωρος Γιάγκου, Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με θέμα: «Το κανονικόν συνειδός από τον Μέγαν Φώτιον εις τον Άγιον Νικόδημον τον Αγιορείτην».

Στη συνέχεια θα διεξαχθεί συζήτηση μεταξύ των παρισταμένων.

Να σημειωθεί ότι ανάμεσα στους Ιεράρχες παρευρέθηκε και ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, τον οποίο χθες ανυπόστατα δημοσιεύματα, έφεραν ως καταζητούμενο στο πλαίσιο του αυτοφώρου για παράβαση του Νόμου 927-79 περί κολασμού πράξεων ή ενεργειών που αποσκοπούν σε φυλετικές διακρίσεις»στο πλαίσιο του αυτοφώρου για παράβαση του Νόμου 927-79 περί κολασμού πράξεων ή ενεργειών που αποσκοπούν σε φυλετικές διακρίσεις».

Φωτορεπορτάζ: Γιώργος Φερδής

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ