Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 | 7:25

Η Θ. Λειτουργία του Αγ. Ιακώβου του Αδελφοθέου στην Αγία Τριάδα Περιστερίου (ΒΙΝΤΕΟ)

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Η αρχαιοπρεπής Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου, τελέστηκε σήμερα στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος Περιστερίου, ημέρα κατά την οποία τιμάται ο Απόστολος Άγιος Ιάκωβος πρώτος Ιεράρχης των Ιεροσολύμων.

Η Θεία Λειτουργία τελέστηκε με ιδιαίτερη λαμπρότητα καθώς στο ναό εκτίθενται από την Τετάρτη τα ιερά λείψανα των Αγίων Ελευθερίου και Τρύφωνος από την Ιερά Μητρόπολη Σύρου και τη νήσο Άνδρο. Την αρχαιοπρεπή θεία λειτουργία τέλεσε ο Αρχιμανδρίτης π. Αντώνιος Χορευτής, μαζί με τους εφημερίους του ναού.

Ο προϊστάμενος του ναού και ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Περιστερίου π. Γεράσιμος Καραμολέγκος, ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεο και τον π. Αντώνιο Χορευτή για την ευλογία και μεταφορά των ιερών λειψάνων από την Άνδρο στην ενορία της Αγίας Τριάδος Περιστερίου και ευχήθηκε “να αξιωθούμε να υποδεχθούμε πάλι ιερά σεβάσματα στην ενορία μας”.

Επίσης, αναφέρθηκε και επεξήγησε στους πιστούς το τελετουργικό της λειτουργίας του Αγίου Ιακώβου, η οποία κατ’ έθος τελείται την ημέρας της μνήμης του Αγίου και είναι η θεία λειτουργία των πρώτων χριστιανικών χρόνων. Ευχαρίστησε, επίσης τον πιστό λαό του Περιστερίου που όλο αυτό το διάστημα προσήλθε με ευλάβεια και προσκύνησε τα λείψανα, καθώς επίσης και για την στήριξη στο έργο της αποπεράτωσης του κυρίως ναού που έχει μπει στο στάδιο της μαρμαρόστρωσης.

Τέλος, σε ένδειξη ευγνωμοσύνης και αγάπης προς το πρόσωπο του κομίσαντος τα ιερά λείψανα και αγαπητού φίλου της ενορίας,  οι εφημέριοι της Αγίας Τριάδος Περιστερίου προσέφεραν ένα επιστήθιο Σταυρό στον π. Αντώνιο.

Τα ιερά λείψανα θα παραμείνουν στο ναό μέχρι σήμερα το απόγευμα, όπου θα τελεστεί και το μυστήριο του ιερού ευχελαίου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ