Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 13:15

Η Θεσσαλονίκη λιτάνευσε τον μυροβλύτη Άγιο Δημήτριο

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με την μεγαλειώδη λιτανεία της εικόνας και των ιερών λειψάνων του αγίου Δημητρίου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης καθώς και της εικόνας της Παναγίας της Κανάλας από την Μητρόπολη Σύρου, ξεκίνησε το τριήμερο εορταστικών εκδηλώσεων στην συμπρωτεύουσα.

Πλήθος μητροπολιτών, κληρικών της μητρόπολης Θεσσαλονίκης αλλά και των γειτονικών μητροπόλεων και κάτοικοι της πόλης συμμετείχαν στην καθιερωμένη λιτανεία προς τιμήν της εορτής του λαοφιλούς πολιούχου της Θεσσαλονίκης.

Στην αρχιερατική θεία λειτουργία που τελέστηκε την παραμονή της εορτής το πρωί στον ναό του αγίου Δημητρίου, προεξήρχε ο μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος, μετά πλειάδος κληρικών και πιστών.

Στη λιτανεία προεξήρχε ο μητροπολίτης Μιλήτου κ. Απόστολος. Ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης δεν ακολούθησε τη λιτανεία αλλά περίμενε την επιστροφή της στον ναό.

Συμμετείχαν επίσης οι μητροπολίτες Γουμενίσσης Δημήτριος, Αρκαλοχωρίου Ανδρέας, Σύρου Δωρόθεος, Σιδηροκάστρου Μακάριος, Ελευθερουπόλεως Χρυσόστομος, Ζιχνών Ιερόθεος, Λευκάδος Θεόφιλος, Λαγκαδά Ιωάννης, Ιλίου Αθηναγόρας, Θεσσαλιώτιδος Τιμόθεος, Ιερισού Θεόκλητος, Γρεβενών Δαβίδ, Τρίκκης Χρυσόστομος, Φιλίππων Στέφανος και Λύδδης Δημήτριος του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων και οι Επίσκοποι Θεουπόλεως Παντελεήμων και Θερμών Δημήτριος.

Στο τέλος της ακολουθίας, ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος ευχήθηκε σε όλους «η ευλογία του αγίου Δημητρίου να μας δυναμώνει και να μας χαρίζει υγεία».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ