Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 15:16

Η Ευχαριστία για την Ιερατική κλήση – 4η Ιερατική Σύναξη στο Βόλο

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Η 4η Γενική Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, για το νέο ιεραποστολικό έτος, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας. Ομιλητής ήταν ο Αρχιμ. Δανιήλ Αεράκης, Ιεροκήρυξ, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα «Ευχαριστία για την κλήση μας».

Ο π. Δανιήλ επεσήμανε ότι «όλη η ιερατική διακονία μας είναι μια ευχαριστία, για όλες τις ευεργεσίες, για τις οποίες Τον ευγνωμονούν όλοι οι άνθρωποι και διότι, ενώ είμαστε ανάξιοι, μας αφήνει να τολμάμε να αγγίξουμε το θυσιαστήριο και να προσφέρουμε τα τίμια Δώρα».

Στην συνέχεια, παρέθεσε τους εννέα λόγους, για τους οποίους, σύμφωνα με τον Απόστολο Παύλο, οφείλουμε να ευχαριστούμε τον Θεό:

Α. Γιατί είμαστε αδελφοί ηγαπημένοι υπό Κυρίου. Για την ανεκδιήγητη αγάπη Του ευχαριστούμε συνεχώς τον Κύριο.

Β. Γιατί είμαστε καλεσμένοι για τη σωτηρία, από καταβολής κόσμου.

Γ. Για την πίστη μας στην αλήθεια, η οποία είναι σώζουσα.

Δ. Για τον αγιασμό μας, που είναι ο σκοπός της εκλογής μας.

Ε. Για την σωτηρία μας, με την Χάρη του Αγίου Πνεύματος.

Στ. Για την περιποίησή μας, μέσα στην Εκκλησία, όπου μας προσφέρει το Ευαγγέλιο, που είναι γλυκύ σαν το μέλι. «Μια Εκκλησία, που δεν έχει πρώτη προτεραιότητα το ευαγγέλιο και τον ευαγγελισμό των ψυχών, στερεί το λαό της από το γλυκύτατο τραπέζι της θείας περιποιήσεως».

Ζ. Για την αληθινή Παράδοση, «που είναι αυτή που μας παρέδωσε ο Κύριος και δίδαξαν οι Απόστολοι, αυτή που αποκάλυψε ο Κύριος και την ανέπτυξαν οι Απόστολοι, αυτή που αποθησαυρίζεται μέσα στην Αγία Γραφή, όπως την ερμηνεύουν οι άγιοι Πατέρες και αυτή, που, τελικά, φανερώνεται εν Αγίω Πνεύματι στην Αγία Γραφή και τους ιερούς Κανόνες».

Η. Για την παράκληση, την βοήθεια του Θεού, που προσφέρεται αιώνια και

Θ. Για την ενίσχυση του έργου μας, το οποίο, με την Χάρη του Θεού, γίνεται αγαθό και ευάρεστο στον Κύριο.

Ο ομιλητής ολοκλήρωσε τον λόγο του, τονίζοντας ότι «η ζωή μας είναι μια ευχαριστία. Η ευχαριστία είναι το βίωμα του παραδείσου. Αν μπορούμε να συνοψίσουμε την λειτουργική και την κηρυκτική μας προσφορά, θα υποκλιθούμε μπροστά στις ανεκδιήγητες προσφορές του Θεού και θα προτρέψουμε εαυτούς και αλλήλους: «ευχαριστήσωμεν τω Κυρίω». Στην προτροπή αυτή όλοι μαζί απαντάμε: «Άξιον και δίκαιον». Τί άλλο μπορεί η ευτελής μας ύπαρξις να πει στον Κύριο, παρά το Σοί ευχαριστούμεν».

Ακολούθησε ζωηρός διάλογος και η σύνοψη των συμπερασμάτων από τον Σεβ. Ποιμενάρχη μας κ. Ιγνάτιο.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ