Σάββατο 20 Απριλίου 2024 | 9:59

Η εορτή του Αγίου Νεκταρίου στον Πειραιά

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

“Όταν προσεγγίζουμε έναν Άγιο, πλησιάζουμε τον ίδιο τον Θεό που κατοικεί και υπάρχει εντός των Αγίων και όχι έναν άνθρωπο που θεώθηκε. Όλοι εμείς είμαστε ο ναός του Θεού του ζώντος και μπορούμε να μάθουμε μέσα από τους Αγίους, πως εμείς θα πορευτούμε στη ζωή μας”. Με τα λόγια αυτά ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ άνοιξε τον Θείο Λόγο του στην  εορτή της ανακομιδής των Ιερών λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου.

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό για την Ανακομιδή των Ιερών λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου Επισκόπου Αιγίνης, στον Ι.Ν. Αγίου Κωνσταντίνου Πειραιώς που τελέστηκε σε κλίμα κατάνυξης, χοροστάτησε ο οικείος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, πλαισιωμένος από ιερείς του Ναού, αλλά και άλλων ενοριών του Πειραιά.

Στην ομιλία του, ο κ. Σεραφείμ αναφέρθηκε στον βίο του Αγίου Νεκταρίου, ενώ τόνισε πως: “η κοινωνία με τον Θεό δεν είναι ένα αγαθό εμπορεύσιμο, αλλά ένα κατόρθωμα ζωής, μία προσωπική περιουσία, την οποία δε μπορεί κανείς ούτε να μας χαρίσει, αλλά ούτε και να μας τη στερήσει”.

Έκλεισε λέγοντας πως: “δε θα πρέπει να πικραινόμαστε από καμία συμπεριφορά των ανθρώπων, αρκεί η μαρτυρία της συνειδήσεώς μας να μαρτυρεί, ότι αυτό που είμαστε ο Θεός το αγιάζει”.

Πλήθος πιστών προσήλθε στον περικαλλή Ναό για να προσκυνήσει το τεμάχιο του Λειψάνου του Αγίου Νεκταρίου Αιγίνης, που φυλάσσεται στο σκευοφυλάκιο του Ναού, αλλά και την μεγαλοπρεπή Εικόνα του Αγίου.

Λίγο πριν την απόλυση, πραγματοποιήθηκε λιτανεία της εικόνας και των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου, στους γύρω από τον Ναό δρόμους, της οποίας χοροστάτησε ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιά π. Νήφων Καπογιάννης.

Μετά το πέρας της λιτάνευσης ευχαρίστησε την φιλαρμονική ορχήστρα του Δήμου, το άγημα του Λιμενικού Σώματος, που συνόδευσε την Εικόνα και την Τροχαία, για το έργο που επιτέλεσε.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ