Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 15:14

Η εορτή των Θεοφανίων, στον Καθεδρικό Ναό της Μητροπόλεως Γλυφάδας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με κάθε εκκλησιαστική τάξη, όπως κάθε χρόνο, με την παρουσία πλήθους πιστών αλλά ιδιαιτέρως νέων που έπεσαν στη θάλασσα για τον Σταυρό, εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια σε όλες τις παραλιακές Ενορίες της Ι. Μ. Γλυφάδας.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Γλυφάδας Ε. Β. Β. & Β. κ. Παύλος μαζί με πολλούς κληρικούς και διακόνους, τέλεσε τη πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης, κοντά στην κεντρική παραλία του Δήμου Γλυφάδας.

Τον Θείον Λόγον κήρυξε ο Πρωτοσύγγελος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης π. Αλέξιος Ψωΐνος, ο οποίος μίλησε θεολογικά για την σημασία της εορτής των Θεοφανείων, αλλά και για την πνευματική αξία του τελουμένου Μεγάλου Αγιασμού, ο οποίος συνδέεται άρρηκτα με το εισαγωγικό Μυστήριο της Εκκλησίας, το Ιερό Βάπτισμα.

Ακολούθησε η τέλεση του Μεγάλου Αγιασμού και στο τέλος της ιερά λιτανευτική πομπή , η οποία κατευθύνθηκε στην κεντρική Μαρίνα του λιμανιού, όπου έλαβε χώρα η τελετή κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού και ο καθαγιασμός των υδάτων, με σύμμαχο τις καλές καιρικές συνθήκες.

Αρκετοί κολυμβητές έπεσαν στη θάλασσα για να ανασύρουν τον Τίμιο Σταυρό, ενώ κατά την τελετή, τιμές απέδωσαν η φιλαρμονική του Δήμου Γλυφάδας, και συμμετείχε σύσσωμη η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της τοπικής Μητροπολιτικής περιφερείας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ