Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 10:55

Η εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου στην Κηπούπολη Περιστερίου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Mε λαμπρότητα εορτάστηκαν τα Εισόδια της Θεοτόκου, στον ομώνυμο Ιερό Ναό στην περιοχή της Κηπούπολης Περιστερίου.

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο οικείος Ποιμενάρχης κ. Χρυσόστομος, πλαισιωμένος από τον Ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως αρχιμανδρίτη Γεράσιμο Καραμολέγκο και άλλους ιερείς.

Στο κήρυγμα του ο π. Γεράσιμος, τόνισε τα μηνύματα της σημερινής Θεομητορικής εορτής. “Τιμούμε την είσοδο της Υπεραγίας Θεοτόκου στα Άγια των Αγίων. Εκπλήρωσε το κήρυγμα των Προφητών, ως δευτέρα Εύα, με την υπακοή της και την ταπείνωση της, άνοιξε τις κλειστές πύλες του Παραδείσου. Τέλος, προσέφερε ως δώρο στους ανθρώπους τη γέννηση του δεύτερου προσώπου της Αγίας τριάδος”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το απόγευμα της κυριωνύμου ημέρας πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της εικόνας της Υπεραγίας Θεοτόκου στους γύρω από το Ναό δρόμους με την συμμετοχή δεκαδων ιερέων της Μητροπόλεως Περιστερίου. Με τον τρόπο αυτό ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό των Εισοδίων της Θεοτόκου.

Πλήθος πιστών ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του προϊσταμένου του ναού του Ναού π. Άνθιμου Μπουλή, αψηφώντας το τσουχτερό κρύο και συμμετέχοντας στη λιτάνευση της εικόνας.

Ο αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Διαμαντόπουλος απηύθυνε εκ μέρους του Μητροπολίτου Περιστερίου ευχές και ευχαριστίες προς τον προϊστάμενο, τον κλήρο που συμμετείχε στη φετινή πανήγυρη, τις μπάντες του Δήμου Πετρουπόλεως και του Δήμου Περιστερίου, που συνόδευσαν την Εικόνα της Παναγίας, τον δήμαρχο Πετρουπόλεως και όλους όσους συμμετείχαν και συνέβαλαν στις φετινές εκδηλώσεις του Ναού.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ