Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 15:32

Η εορτή των αγίων 40 μαρτύρων στην Άνω Βάθεια

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Τη μνήμη των αγίων τεσσαράκοντα μαρτύρων των εν τη λίμνη της Σεβαστείας μαρτυρησάντων τίμησαν στο φερώνυμο παρεκλήσι των Αγίων Μελίτωνος, ενός εκ των εορταζόντων Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων, και Αστερίου στην Άνω Βάθεια του Δήμου Ερέτριας.

Η πανηγυρική θεία λειτουργία τελέστηκε εκ μεταθέσεως το Σάββατο 7 Μαρτίου από τον εφημέριο του ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Άνω Βάθειας π. Δημήτριο Αργύρη και τον ιεροδιάκονο Αστέριο Αποστόλου, ενώ τελέσθηκε μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως του μητροπολίτου Μαραθώνος κυρού Μελίτωνος ο οποίος εορταζε κατά την ημέρα αυτή.

Ο ιεροδιάκονος Αστέριος Αποστόλου είναι πνευματικό τέκνο του αοιδίμου ιεράρχου και κτήτωρ του παρεκκλησίου επ’ ονόματι του Αγίου Μελίτωνα.

Ακολούθησε η λιτανεία της εικόνος και λειψάνων των Αγίων Τεσσσαράκοντα Μαρτύρων με την συμμετοχή των πιστών μεταξύ εκ των οποίων των κατα σάρκα συγγενών του μακαριστού Ιεράρχου.

Επίσης παρέστησαν η αντιδήμαρχος κ. Παναγιώτα Μπούγα – Μπαραμπούτη ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητος Αμαρύνθου κ. Κωνσταντίνος Ζαχαριάς και ο ηθοποιός Μάρκος Λεζές, που συνδεόταν πνευματικά με τον μακαριστό Μητροπολίτη.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ