Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 2:45

Η εορτή του Οσίου Ισιδώρου στην Μητρόπολη Περιστερίου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με την δέουσα ιεροπρέπεια πανηγυρίστηκε η εορτή του Οσίου Ισιδώρου του Πηλουσιώτου στο Περιστέρι και συγκεκριμένα στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου, πολιούχου Περιστερίου.

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία που τελέστηκε ιερούργησε ο Επίσκοπος Θαυμακού κ. Ιάκωβος με την συμμετοχή του εφημερίου π. Ισιδώρου Στεφανάτου, του και εορτάζοντος την ονομαστική του εορτή.

Ο κ. Ιάκωβος αναφερόμενος στον Όσιο Ισίδωρο, μίλησε για το ασκητικό φρόνημα και την εσωτερική καθαρότητα του Αγίου που τον οδήγησε στην θεογνωσία. “Πρέπει να ζούμε με καθαρότητα καρδιάς και να έχουμε ως σκεπτικό να γίνουμε ουρανοπολίτες, όχι να μένουμε στις διαστάσεις της γαιοκεντρικότητάς μας. Ο άνθρωπος δεν δημιουργήθηκε για να βασανίζεται και να δοκιμάζεται επί της γης. Δημιουργήθηκε για να ζει αιώνια και να χαίρεται την μακαριότητα και την δόξα του Θεού. Όποιος λοιπόν σκέπτεται με αυτό τον τρόπο ζει ασκητικά και λέει μεγάλα “όχι” στις προκλήσεις της ζωής και δεν αφήνει τον εαυτό του να παρασύρεται από τις ανάγκες της ζωής και τις προκλήσεις του κόσμου, αλλά ζει και κινείται με το όραμα και το θέλημα του Θεού”.

Έκλεισε λέγοντας ότι “ο Όσιος Ισίδωρος έφυγε από τον κόσμο και ασκήθηκε για τον κόσμο. Δεν αγάπησε απλά τον Θεό, αλλά ποθούσε την Θεία παρουσία την οποία ήθελε διηνεκώς στην ζωή του. Μας καλεί λοιπόν η Εκκλησία να απαλλαγούμε από τα πάθη μας και τα σφάλματα. Όχι για να μας δικαιώσουν στα μάτια των ανθρώπων, αλλά για να γίνει η βάση που θα μας δώσει την δυνατότητα με την καθαρά καρδιά, να γνωρίσουμε τον Θεό και να αποτελεί μια μόνιμη παρουσία στην ζωή μας”.

Προ της απόλυσης τελέστηκε μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του αοιδίμου Επισκόπου Τράλλεων κυρού Ισιδώρου καθώς συμπληρώθηκαν 10 χρόνια από την, εις Κύριον, εκδημία του.

Στην ακολουθία έψαλε ο Πρωτοψάλτης Ζαχαρίας Κοντοφρύδης και χορωδία, ενώ πολλοί πιστοί προσήλθαν να εκκλησιαστούν και να ευχηθούν στον εορτάζοντα ιερέα.

Από πλευράς του ο π. Ισίδωρος ευχαρίστησε τον Καθηγούμενο της Μονής Πετράκη κ. Ιάκωβο για την αγάπη του και που τον τίμησε με την παρουσία του στη σημερινή Θεία Λειτουργία. Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Μητροπολίτη Περιστερίου κ. Χρυσόστομο, τους παρευρισκόμενους ιερείς που συμπροσευχήθηκαν, τον απλό κόσμο που τον έχουν αγκαλιάσει και τον στηρίζουν στη νέα του ενορία.

Τέλος ευχαρίστησε τον Όσιο Ισίδωρο που τον αξιώνει να φέρει το όνομά Του, ενώ μακάρισε τον Επίσκοπο Τράλλεων κυρό Ισίδωρο .

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ