Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 | 15:41

Η εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Μητρόπολη Λέρου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με μεγαλοπρέπεια, εθνική υπερηφάνεια και τον προσήκοντα σεβασμό, εορτάσθηκε στα νησιά της Μητροπόλεώς μας στις 25 Μαρτίου, η μεγάλη διπλή εορτή:

Α) του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου και

Β) η 197η επέτειος από την έναρξη του ενδόξου επαναστατικού αγώνα του 1821, που είχε σαν αποτέλεσμα την δημιουργία και συγκρότηση του νέου Ελληνικού Κράτους.

Με κάθε λαμπρότητα τελέστηκε το Σάββατο 24/3/2018, ο εσπερινός του Ευαγγελισμού στην Ευαγγελίστρια Πόθιας Καλύμνου.

Στον εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Προικοννήσου κ. Ιωσήφ, ενώ μετά τον εσπερινό τελέστηκε η ιερά παράκληση της Παναγίας μας.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Λέρου κ. Παΐσιος, κατά την παραμονή της εορτής, χοροστάτησε στην εορτάζουσα Ιερά Μονή Ευαγγελισμού Καλύμνου.

Με βροχερό καιρό και άριστη οργάνωση γιορτάστηκε η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου του 1821.

Εντυπωσιακή η παρέλαση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 25 Μαρτίου 2018 το πρωί, στην Κάλυμνο, στα πλαίσια του εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, παρά τη βροχή που έπεφτε κατά διαστήματα.

Της παρέλασης προηγήθηκε η επίσημη δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό του Σωτήρος Χριστού, χοροστατούντος του Μητροπολίτου κ.κ Παϊσίου και του Μητροπολίτου Προικοννήσου κ.κ. Ιωσήφ , συμπαραστατουμένων υπό του Ιερού Κλήρου της νήσου, και παρουσία των τοπικών Αρχών.

Μετά τη δοξολογία ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο «Ηρώον».

Μετά την κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο, ακολούθησε η παρέλαση των Τμημάτων, της Δημοτικής Φιλαρμονικής, όλων των σχολείων της Καλύμνου, του Λυκείου Ελληνίδων του οποίου η εμφάνιση με παραδοσιακές στολές ήταν εντυπωσιακή, αθλητικών σωματείων, προσκόπων-οδηγών και στρατιωτικών τμημάτων.

ΣΤΗΝ ΛΕΡΟ

Και στη Λέρο, οι μαθητές των εκπαιδευτήριων μας, με ποιήματα, εθνικά θούρια, θεατρικά σκέτς, ομιλίες, και καταθέσεις στεφάνων στις προτομές ηρώων, έδωσαν τον πανηγυρικό τόνο.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του Δήμου, του Φρουραρχείου Λέρου και σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη, έλαβε χώρα γενικός σημαιοστολισμός οικιών, καταστημάτων, δημοσίων κτιρίων, στρατιωτικών μονάδων και ναυλοχούντων πλοίων.

Με την αρμόζουσα λαμπρότητα και την εκκλησιαστική τάξη, ετελέσθη το εσπέρας του Σαββάτου 24.3.2018, ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, εις τον εορτάζοντα Ιερό Μητροπολιτικό Ναό «Ευαγγελισμός της Θεοτόκου» Λέρου, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Στρατονικείας κ. Στεφάνου, συμπαραστατουμένου υπό ολοκλήρου του Ιερού Κλήρου της Νήσου.

ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ – ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ – ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ

Το πρωί της Κυριακής 25 Μαρτίου, ετελέσθη ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον κατάμεστο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό.

Βάσει του επισήμου προγράμματος, στις 10:30΄π.μ. ετελέσθη η επίσημος Δοξολογία παρουσία του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Δημητρίου Βίτσα, ως εκπροσώπου της Ελληνικής Κυβερνήσεως, του Επάρχου, του Δημάρχου, των Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων, Στρατιωτικών Αρχών, Σωμάτων Ασφαλείας, Εκπαιδευτικών, αντιπροσωπειών μαθητών με τις σημαίες των σχολείων όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης, εκπροσώπων φορέων και συλλόγων, και πλήθος κόσμου.

Ο καλός καιρός (αραιή συννεφιά) κατά την ώρα της παρελάσεως, είχε ως αποτέλεσμα πολύς κόσμος να κατακλίσει την Αγία Μαρίνα και να καταχειροκροτήσει τα νιάτα του νησιού μας που παρέλασαν.

Μεγάλη εντύπωση προκάλεσε η άψογη εμφάνιση της Δημοτικής Φιλαρμονικής, των Συλλόγων, ενώ εθνικό ενθουσιασμό προκάλεσε η παρέλασις των αγημάτων του Ελληνικού μας Στρατού και των Εφέδρων, σε άψογο σχηματισμό.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ