Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 | 16:50

Η εορτή του Αγίου Προκοπίου στο Μίστρο Διρφύων

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

του Δημήτρη Πετρογιάννη

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η Μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Προκοπίου, στο πανέμορφό εξωκλήσι του Αγίου που βρίσκετε στο πανέμορφο δάσος των ορίων Μίστρου και Σέτας.

Το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας τέλεσε ο π. Γεράσιμος Βασιλόπουλος τοποτηρητής Μιστρου Διρφυων και προϊστάμενος του Ιερού Ενοριακου Ναού Αγ. Ιωαννου θεολόγου Δ.Δ. Θεολόγου Διρφυων ο οποίος ομίλησε στο τέλος της Θείας Λειτουργίας για την εικόνα της Παναγίας του Πάθους, που εκομίστηκε με την ευλογία του σεπτού ποιμενάρχου, Μητροπολίτου Χαλκίδος Ισταίας και Βορείων Σποράδων κυρίου Χρυσοστόμου, στον ενοριακό ιερό ναό του Αγίου Αθανασίου Μίστρου Διρφύων και μεταφέρθηκε με πολύ ευλάβεια στον εορτάζοντα ιερό ναό του Αγίου Προκοπίου για ευλογία και στήριξη των πιστών.

Πλήθος πιστών από τον Μίστρο, την Σέτα και το Γυμνό προσήλθαν για να προσκυνήσουν το ιερό εικόνισμα της Παναγίας και να μεταλάβουν των Αχράντων Μυστηρίων, μεταξύ αυτών και πολλά παιδιά, που εκφώνησαν το Σύμβολο τής Πίστεως και το Πάτερ ήμων.

Στο αναλόγιο έψαλαν ο Δάσκαλος κύριος Δημήτριος Δομέτιος ιεροψάλτης τής ενορίας του Μίστρου και ο Δημήτριος Πετρογιάννης ιεροψάλτης Αγίου Νικολάου Ερέτριας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας μοιράστηκε ο άρτος και εόρτια κεράσματα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ