Σάββατο 20 Απριλίου 2024 | 10:11

Η εορτή του Αγίου Ιωάννη του Δαμασκηνού στη Μονή Μπαλαμάντ

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Πανηγυρικά εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Ιωάννη του Δαμασκηνού στην Πατριαρχική Μονή Παναγίας του Μπαλαμάντ στο Λίβανο.

Με την άδεια και ευλογία του Πατριάρχη Αντιοχείας κ. Ιωάννη, των εορταστικών εκδηλώσεων του πολιούχου Αγίου της Θεολογικής Σχολής του Μπαλαμάντ, προεξήρχε ο Μητροπολίτης Μολδαβίας και Μπουκοβίνης Θεοφάνης από το Πατριαρχείο Βουκουρεστίου.

Συμμετείχαν επίσης o Μητροπολίτης Βαγδάτης και Κουβέιτ Γαττάς και οι Επίσκοποι Χρυσουπόλεως Κωνσταντίνος, Ερζερούμ Κουαΐς, Σεργιουπόλεως Ιωάννης.

Ο Καθηγούμενος της Μονής Αρχιμανδρίτης Ρωμανός καλωσόρισε τον Μητροπολίτη Μολδαβίας και Βουκοβίνης Θεοφάνη και τόνισε την ενότητα της Ορθόδοξης Εκκλησίας σε όλη την Οικουμένη.

Από την πλευρά του ο κ. Θεοφάνης ευχαρίστησε τον Πατριάρχη Αντιοχείας κ. Ιωάννη για την ευλογία της πρόσκλησης, ενώ μετέφερε τις ευχές του Πατριάρχη Βουκουρεστίου Δανιήλ.

Στο κήρυγμα του αναφέρθηκε στις αρετές της μοναστικής ζωής. Μετά τη Θεία Λειτουργία, διοργανώθηκε συμπόσιο στο Ινστιτούτο Θεολογίας του Αγίου Ιωάννη του Δαμασκηνού προς τιμήν του Μητροπολίτη Μολδαβίας Θεοφάνη, κατά τον οποίο ο Κοσμήτορας του Θεολογικού Ινστιτούτου π. Πορφύριος Γκεόργκι, υποδέχτηκε τον Μητροπολίτη, εκφράζοντας τη χαρά της κοινότητας Μπαλαμάντ για την ευλογημένη παρουσία του.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ