Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 | 7:29

Η εορτή του Αγίου Ευστρατίου στην Πεύκη

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Τη μνήμη των αγίων μαρτύρων Ευστρατίου, Αυξεντίου, Ευγενίου, Μαρδαρίου και Ορέστου τίμησαν πανηγυρικά στον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων Πέτρου & Παύλου Πεύκης.

Για την ενορία των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Πεύκης η σημερινή ημέρα είναι ιδιαίτερη, καθώς δυο εκ των εφημερίων του ναού φέρουν το ίδιο όνομα.

Ο γηραιότερος, ο πρωτοπρεσβύτερος Ευστράτιος Φελέκης ο οποίος υπηρετεί στο ναό εδώ και 36 χρόνια με ιδιαίτερα σημαντικό και καρποφόρο αποτέλεσμα και ο νεότερος αρχιμανδρίτης Ευστράτιος Δελατόλας, πνευματικό ανάστημα του πρεσβυτέρου Ευστρατίου.

Με την αφορμή αυτή τελέστηκε σήμερα αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον μητροπολίτη Κηφισίας Κύριλλο, συμπαραστούμενος από ιερείς της Μητροπόλεως Κηφισίας.

Ο Μητροπολίτης Κηφισίας θέλοντας να τιμήσει την ενορία των Αγίων Αποστόλων Πεύκης, απένειμε το οφφίκιο του πρωτοπρεσβυτέρου στον νεώτερο εφημέριο του ναού π. Στυλιανό Ποθητό, επαινώντας τον για την εργατικότητα, την αφοσίωση και θυσιαστικό πνεύμα που τον διακατέχει.

Ευχήθηκε στους εορταζοντες ιερείς να είναι έχουν δύναμη και υγεία να αυξάνουν το πνευματικό έργο της ενορίας και να καθοδηγούν σε ευθείες οδούς τους πιστούς.

Εκ μέρους των ιερεών, ο προϊστάμενος του ναού Ευστράτιος Δελατόλας ευχαρίστησε τον μητροπολίτη Κηφισίας για την απέραντη αγάπη και στοργή που περιβάλλει όλα αυτά τα χρόνια το ναό, τους συλλειτουργούς ιερείς και όλους τους ενορίτες που παρέστησαν στην σημερινή πανηγυρική θεία λειτουργία.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ