Σάββατο 20 Απριλίου 2024 | 12:41

Η εορτή της 25ης Μαρτίου στο Άμπου Ντάμπι

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

του Γεωργίου Καρανικολού, Επίκουρου Καθηγητή στο Khalifa University of Science & Technology του Άμπου Ντάμπι

Η διπλή εορτή της 25ης Μαρτίου εορτάστηκε από όλο τον πλανήτη πρώτα στο Άμπου Ντάμπι. Επειδή την εβδομάδα που εορτάζει ο Ελληνισμός την μεγάλη αυτή εορτή τα σχολεία στα Αραβικά Εμιράτα θα είναι κλειστά η γιορτή πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 16 Μαρτίου δηλ. πριν αυτά να κλείσουν.

Τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια «Ελληνομάθεια» δεν άφησαν την Ελληνική Κοινότητα χωρίς την Εθνική της Εορτή. Συγκεκριμένα οργάνωσαν την σχολική τους εκδήλωση για την μεγάλη Θρησκευτική αλλά και Εθνική εορτή στο ξενοδοχείο Hilton Capital Grand στο Άμπου Ντάμπι.

Δεν ήταν απλά μια πετυχημένη εκδήλωση αλλά μια εκδήλωση που έκανε τους Έλληνες να βουρκώσουν από συγκίνηση.

Ποιήματα, σκετς, κείμενα που αναφέρονταν στα δύο μεγάλα γεγονότα που αφορούν την Θρησκευτική και Εθνική επέτειο, τραγούδια και παραδοσιακοί χοροί οργανώθηκαν τόσο τέλεια που η γιορτή δεν είχε να ζηλέψει τίποτα από τις σχολικές εορτές στην Ελλάδα.

Φέτος είχαμε την τιμή την εκδήλωσή μας να την παρακολουθήσει και ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Συμεών Αναστασιάδης που με την ευλογία του Σεβ. Μητροπολίτου Ν. Κρήνης και Καλαμαριάς π. Ιουστίνου βρίσκεται αυτές τις μέρες στα Αραβικά Εμιράτα για να καλύψει τις λατρευτικές ανάγκες των Ελλήνων Ορθοδόξων Χριστιανών.

Με την βοήθεια της ψηφιακής τεχνολογίας παρουσιάστηκαν τα πρόσωπα που πρωταγωνίστησαν στον αγώνα για την Εθνική Παλιγεννεσία και τα παιδιά με την ανάγνωση κειμένων και ποιημάτων έδιναν με τη φωνή τους ζωντάνια στην εικόνα.

Οι άψογες θεατρικές παραστάσεις των παιδιών αλλά και οι Παραδοσιακοί χοροί έκλεψαν τις καρδιές και ξεσήκωσαν το ακροατήριο σε παρατεταμένα χειροκροτήματα.

Στα βάθη της Μέσης Ανατολής ακούστηκε ο Εθνικός μας Ύμνος, σηκώθηκε η Γαλανόλευκη Σημαία, η αίθουσα του ξενοδοχείου στολίσθηκε στα χρώματα της Ελλάδος, αποδεικνύοντας ότι όπου κι αν βρίσκονται οι Έλληνες δεν ξεχνούν τα Ήθη και τα Έθιμά τους αλλά τα μεταλαμπαδεύουν στις νεότερες γενεές.

Στη συνέχεια ακολούθησε δεξίωση με φαγητά από την Ελληνική Κουζίνα μιας και ο Σεφ του ξενοδοχείου είναι Έλληνας και έδωσε το καλύτερό του εαυτό για να ευχαριστήσει τους συμπατριώτες του. Στο γεύμα παρακάθησε και ο υψηλός επισκέπτης μας από την Ελλάδα Αρχιμ. Συμεών Αναστασιάδης ο οποίος και ευλόγησε την τράπεζα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ