Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 | 11:01

Η εορτή της Πεντηκοστής στη Νέα Αρτάκη Χαλκίδος

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με την αρμόζουσα εκκλησιαστική τάξη, εορτάστηκε η Μεγάλη Εορτή της Πεντηκοστής και στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος, όπως σε όλόκληρη την Εκκλησία του Χριστού.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, την Κυριακή αυτή, 4 Ιουνίου 2017 το πρωί, χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Όρθρου και προεξήρχε στη Θεία Λειτουργία, η οποία ετελέσθη στον Ιερό Ναό των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων Νέας Αρτάκης, συλλειτουργούντων και των Αρχιμ. Νικοδήμου Ευσταθίου – Πρωτοσυγκέλλου, Αρχιμ. Φιλοθέου Θεοχάρη – Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου, Αρχιμ. Στεφάνου Καραμούζη – Προϊσταμένου του Ι. Ναού, Πρωτοπρεσβ. Δημητρίου Γροντή, Πρωτοπρεσβ. Ιωάννου Παπαβασιλείου και των Διακ. Νικολάου Πριμηκυρίου και Ευγενίου Τσάλλα.

Τον θείο λόγο κήρυξε πριν την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος αναφέρθηκε στην επιδημία του Αγίου Πνεύματος και στην διδασκαλία της Εκκλησίας περί Αυτού.

Στη συνέχεια, προεξήρχε τελεσθέντα Εσπερινό της Γονυκλισίας, ενώπιον πληθούσης Εκκλησίας πιστών Αρτακινών, κατά την οποία το Ιερό Αναλόγιο διηκόνησαν οι Ιεροψάλτες του Ι. Ναού κ. Δημήτριος Πέτσας και κ. Βασίλειος Μιτζιφίρης.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ