Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 17:57

Η εορτή της νύμφης του Χριστού Αικατερίνης στην Ακαδημία Πλάτωνος

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Την πανεύφημον Μεγαλομάρτυρα και νύμφη του Χριστού, Αγία Αικατερίνη, πανηγύρισε δεόντως σήμερα, ο Κολωνός και ιδιαίτερα ο Ιερός Ναός του Αγίου Γεωργίου Ακαδημίας Πλάτωνος. Στο Ναό τιμάται με μεγαλοπρέπεια η μνήμη της, καθώς θησαυρίζεται απότμημα ιερών λειψάνων της Αγίας Αικατερίνης και υπάρχει παρεκκλήσιο στο βόριο κλίτος του ναού.

Σήμερα το πρωί τελέστηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Μαραθώνος Μελίτωνος, συλλειτουργούντων του προϊσταμένου του Ναού, π. Χριστοδούλου Κατσαντωνοπούλου και του ιεροδιακόνου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, π. Νικολάου Βλαβιανού.

Ο κ. Μελίτων στο κήρυγμά του  ανέφερε πως “προσκυνούμε σήμερα και παρακαλούμε την Αγία Αικατερίνη να μεσιτεύει στον Κύριο Ιησού Χριστό, ώστε να έχουμε ίαση ψυχής και σώματος, από τα πάθη και τις αδυναμίες, και τώρα καθώς πλησιάζουν τα Χριστούγεννα να είμαστε κεκαθαρμένοι με υγεία ψυχής και σώματος να προσκυνήσουμε και να δοξολογήσουμε τον “εν σπηλαίω τεχθέντα”. Πριν όμως πλησιάσουμε την Βηθλεέμ και την φάτνη, νοερά ανεβαίνουμε στο θεοβάδιστο όρος Σινά και κλείνουμε γόνυ μπροστά στη λάρνακα της Αγίας Αικατερίνης.”

Τέλος αναφέρθηκε στην αιμορροούσα γυναίκα του Ευαγγελίου και στην μεγάλη της πίστη που την ώθησε να πλησιάσει τον Χριστό. “Η γυναίκα του Ευαγγελίου πίστευε ότι και μόνο να ακουμπήσει το ιμάτιο του Χριστού θα ιατρευτεί και θα σωθεί. Εμείς με την μετάληψη του Σώματος και του Αίματος του Χριστού, γιατί να μην πιστεύσουμε ότι θα έχουμε την δική μας ίαση των ψυχών και των σωμάτων;”.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ