Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 9:16

Η εορτή της παιδείας στην μητρόπολη Χαλκίδας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Στην ιστορική Βασιλική της πολιούχου Χαλκίδος αγίας Παρασκευής, έλαβε χώρα το πρωί ο επίσημος εορτασμός της Σύναξης των Τριών Ιεραρχών.

Στην θεία λειτουργία προεξήρχε ο μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συμπαραστατούμενος από ιερείς της πόλης και συμμετείχαν οι Διευθυντές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Κωνσταντίνος Ζημιανίτης και της Δευτεροβάθμιας κ. Αικατερίνη Καραμάνου, ο νεοεκλεγείς Βουλευτής κ. Γεώργιος Ακριώτης, ο Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Χρήστος Παγώνης με συνεργάτες του, εκπρόσωποι Φορέων της πόλης, Σχολικοί Σύμβουλοι, Διευθυντές και Καθηγητές Σχολείων της Χαλκίδος, και αντιπροσωπείες μαθητών από όλα τα σχολεία, με τις σημαίες τους.

Στη διάρκεια του Κοινωνικού, μίλησε η Θεολόγος Καθηγήτρια κ. Βασιλική Κωνσταντινάκη- Διευθύντρια του Εσπερινού Γυμνασίου Χαλκίδος, η οποία, με λόγο σύγχρονο και βαθιά εκκλησιαστικό, αναφέρθηκε στην προσφορά των Τριών Ιεραρχών στην παιδεία, αλλά και στην ανθρωπότητα ευρύτερα, χαρακτηρίζοντάς τους, ως ανθρώπους που γνώριζαν να συνδυάζουν την θεωρία και την πράξη.

Στην απόλυση της θείας λειτουργίας, τελέστηκε αρτοκλασία, την οποία προσέφεραν οι Διευθύνσεις Εκπαιδεύσεως, υπέρ υγείας των διδασκόντων και διδασκομένων στα σχολεία της πόλης, καθώς και μνημόσυνο για τους κεκοιμημένους ευεργέτες, δωρητές, διδάσκοντες και διδασκομένους στο χώρο της παιδείας.

Στο τέλος, ο μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος ευχαρίστησε και συνεχάρη τις Διευθύνσεις Εκπαιδεύσεως και τους διδάσκοντες για την παρουσία τους, την τιμή προς τους Τρείς Ιεράρχες και δημοσίως επαίνεσε το ιερό έργο της διδασκαλίας των παιδιών, την εκλεκτή ομιλήτρια κ. Κωνσταντινάκη για την θαυμάσια ομιλία της, τους μαθητές και τις μαθήτριες για την υποδειγματική παρουσία και συμπροσευχή τους στον ναό και την συμμετοχή τους στην Θεία Κοινωνία, ενώ τους κάλεσε να αγαπήσουν την μάθηση, την ελληνική γλώσσα και την πατρίδα μας.

Αμέσως μετά τη θεία λειτουργία, ο μητροπολίτης Χαλκίδος παρέθεσε δεξίωση προς τιμήν των εκπαιδευτικών στο παρακείμενο Πνευματικό Κέντρο του ναού, όπου υπήρξε η δυνατότητα της συζήτησης και της ζεστής και καρδιακής επικοινωνίας όλων.

Μετά την δεξίωση, ο μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος δέχθηκε με πολλή χαρά στην μητρόπολη την επίσκεψη 15 Κυπρίων μαθητών και δύο συνοδών Καθηγητών τους από το Γυμνάσιο Λατσίων Λευκωσίας της Κύπρου, τους οποίους συνόδευαν μαθητές, καθηγητές και ο Διευθυντής του 5ου Γυμνασίου Χαλκίδος κ. Νεκτάριος Καντανολέων.

Η επίσκεψη των Κυπρίων μαθητών, οι οποίοι θα φιλοξενηθούν στη Χαλκίδα, στο πλαίσιο προγράμματος διεθνούς δικτύου περιβαλλοντικής εκπαίδευσης με τίτλο «Χρυσοπράσινο Φύλλο», έδωσε την ιδιαίτερη χαρά στον κ. Χρυσόστομο να τους καλωσορίσει επίσημα στην τοπική εκκλησία, να τους εκφράσει την αγάπη όλου του εκκλησιαστικού πληρώματος της Χαλκίδος για την αιματοβαμμένη Κύπρο και να λάβει και εκείνος την χαρά που παρέχει ο διάλογος και η επικοινωνία με τους νέους ανθρώπους.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ