Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 | 8:40

Η εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Μητροπολιτικό Ναό Περιστερίου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με κατάνυξη και ιεροπρεπεία εορτάσθηκε η Κοίμηση της Θεοτόκου στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό «Ευαγγελιστρίας» Περιστερίου. Την παραμονή της εορτής, τελέσθηκε ο Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτου Πηλουσίου κ. Νήφωνα. Μετά το πέρας του Εσπερινού εψάλησαν τα εγκώμια ενώπιον του ιερού κουβούκλιου της Παναγίας και κατόπιν πραγματοποιήθηκε η Λιτάνευση του Επιταφίου δια των οδών της ενορίας.

Την κυριώνυμη ημέρα στον Όρθρο και την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία Ιερούργησε ο Μητροπολίτης Πηλουσίου ενώ συμπροσευχήθηκε ο Μητροπολίτης Περιστερίου Χρυσόστομος, ο οποίος εκήρυξε τον Θείο λόγο απευθυνόμενος εις πλήθος πιστών.

Ο κ. Χρυσόστομος τόνισε ότι η εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου απευθύνεται σε δύο πόλους-θεσμούς.

Στην εκκλησία όπου η Παναγία Μητέρα μας έχει την κεντρική θέση σε αυτήν και στο Έθνος όπου η Υπεραγία Θεοτόκος προστατεύει, σκέπει, φροντίζει και βοηθά αυτό εις τρόπον ώστε να ξεπεράσει διαφόρους δυσκολίας τας οποίας συναντά.

Τόνισε δε πως “Η πίστις των χριστιανών είναι αρρήτως συνδεδεμένη με το πρόσωπον της Θεοτόκου, του οποίου τας πρεσβείας συνεχώς επικαλείται την βοήθειαν του Θεού”.

Ως κατακλείδα, ο κ. Χρυσόστομος εξήρε τις πρεσβείες και την βοήθεια της Παναγίας η οποία κατέστη θαυματοποιός και ως «Υπέρμαχος Στρατηγός» φρόντισε μητρικώς για την λύση της ομηρίας των δύο στρατιωτών στην Τουρκία.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ