Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 1:06

Η εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου στην Καλαμάτα

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η Ανάληψη του Χριστού στον πανηγυρίζοντα ομώνυμο ιερό ναό στην παραλία της Καλαμάτας. Την πανηγυρική Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, πλαισιωμένος από ιερείς της πόλης.

Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας, πραγματοποιήθηκε πάνδημη λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Αναλήψεως με τη συμμετοχή πλήθους πιστών, των αρχόντων του τόπου και εκπροσώπων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Την Εικόνα έφεραν επ’ ώμοις άνδρες του Λιμενικού Σώματος.

Ο Σεβασμιώτατος, απευθυνόμενος στους πιστούς, τόνισε ότι ο Χριστός με την Ανάληψή του δεν εγκατέλειψε τον άνθρωπο, αλλά απέστειλε τον Παράκλητο να οδηγεί τους πιστούς στην Αλήθεια με σκοπό την κατά Χριστόν σωτηρία τους.

Ταυτόχρονα, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στους Αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη. «Ο Άγιος Κωνσταντίνος δίδαξε την ισότητα και την αλληλεγγύη, ερμηνεύοντας και φανερώνοντας την αλήθεια του Ευαγγελίου. Έτσι, κατάφερε να καταρρίψει καθετί ψεύτικο και ειδωλολατρικό. Γι’ αυτό και ονομάστηκε Ισαπόστολος. Δίπλα του, στάθηκε μια γυναίκα πιστή. Αυτή την πίστη μετέδωσε και στο παιδί της, για να γίνει συνεργός στη μετάδοση της αλήθειας».

Παράλληλα, κάλεσε τους πιστούς να μην απογοητεύονται από κανέναν. «Δυστυχώς, πολλοί από τους άρχοντες, σήμερα, επένδυσαν στο ψεύδος και στην υποκρισία, με αποτέλεσμα η πατρίδα μας να περιέλθει στη σημερινή κατάσταση. Οι ουσιαστικοί άρχοντες πρέπει να εκφράζουν την αλήθεια με κάθε κόστος. Ακόμα κι αν πρέπει να σηκώσουν τον προσωπικό τους σταυρό. Όπως ακριβώς έκανε και ο Κύριός μας» δήλωσε χαρακτηριστικά. Κλείνοντας, ευχήθηκε υγεία και μακροημέρευση σε όλες και όλους τους εορτάζοντες.

Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελ. Αλειφέρη, ο δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας, ο τ. βουλευτής Δ. Σαμπαζιώτης, αντιδήμαρχοι, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι φορέων.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Γιώργος Τσερεφός

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ