Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 17:30

Η εορτή της ανακομιδής των λειψάνων του αγ. Αθανασίου στη μητρόπολη Κορίνθου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Στην Λαύκα βρέθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, 1ης Μαΐου 2015, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος, με αφορμή την εορτή της ανακομιδής των λειψάνων του Μεγ. Αθανασίου, χοροστατώντας στον Εσπερινό στον πανηγυρίζοντα Ι. Ενοριακό Ναό.

Κατά την διάρκειά του, ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας χειροθέτησε Σταυροφόρο – Οικονόμο τον Εφημέριο του Ι. Ναού Αγ. Τριάδος Γαλατά κ. Αναστάσιο Κόρακα και με αφορμή τη μνήμη και τη βιωτή του Αγίου Πατρός της Εκκλησίας Αθανασίου του Μεγάλου ομίλησε στους συγκεντρωμένους πιστούς για την σημασία της παρουσίας του Επισκόπου ανάμεσα στους Χριστιανούς της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας, τονίζοντας ότι αυτή είναι που εγγυάται την συγκέντρωση και τον αγιασμό της Εκκλησίας στο όνομα του Θεού.

Επιπρόσθετα, αναφέρθηκε στο δύσκολο έργο του Επισκόπου, όσον αφορά στην λειτουργική και κηρυκτική ζωή ως και στην Εκκλησιαστική διοίκηση και στην εν γένει παρουσία του, η οποία πρέπει να είναι υποδειγματική και παραδειγματική για τους Χριστιανούς, καθώς ο Επίσκοπος προσφέρει εκούσια αλλά θυσιαστικά τον εαυτό του για το συμφέρον της Εκκλησίας και του πληρώματός της.

Την επομένη το πρωί, Σάββατο 2 Μαΐου 2015, προσκεκλημένος του Γέροντος και Κτήτορος της Ι. Γυναικείας Μονής Αγ. Αθανασίου Πουλίτσας, Πανοσ. Αρχιμ. κ. Προκοπίου Μερτύρη, μετέβη και λειτούργησε στο Καθολικό της Ι. Μονής, με την συμμετοχή ιερέων της περιοχής, της ολιγομελούς Αδελφότητος και πλήθους πιστών. Την διακονία του Ι. Κηρύγματος ευγενώς ανέλαβε ο Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Απόστολος Νικολαΐδης, τον οποίο στο τέλος της Θ. Λειτουργίας ευχαρίστησε θερμότατα ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας ευχηθείς να γίνουν πράξη οι λόγοι του ώστε να εφαρμόζουμε στην Ορθόδοξη βιωτή μας Δόγμα και Πράξη.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ