Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 12:49

Η εορτή της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος στην Χαλκίδα

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Την παραμονή της Κυριακή της Σαμαρείτιδος, Σάββατο 13 Μαΐου 2017 το απόγευμα, πανηγύρισε με λαμπρότητα το Ιερό Παρεκκλήσιο της Αγίας ενδόξου Μεγαλομάρτυρος και Ισαποστόλου Φωτεινής της Σαμαρείτιδος, το οποίο ανήκει στην Ενορία του Αγίου Ιωάννου Χαλκίδος.

Στον πανηγυρικό Εσπερινός χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, με την συμμετοχή και του Αρχιμ. Φιλοθέου Θεοχάρη, Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου και Ιεροκήρυκος, του Οικον Αναστασίου Χρήστου, Προϊσταμένου της Ενορίας και των Διακ. Νικολάου πριμηκυρίου και Ευγενίου Τσάλλα.

Πολλοί ευσεβείς χριστιανοί προσήλθαν στον Εσπερινό, κατά τον οποίον έψαλλαν οι ιεροψάλτες της Ενορίας κ. Ιωάννης Κουρούπης και κ. Κωνσταντίνος Δέδες με την συνοδεία και άλλων ιεροψαλτών, ενώ τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, αναφερθείς στο πρόσωπο της Σαμαρείτιδος Αγίας Φωτεινής.

Μετά το πέρας του Εσπερινού πραγματοποιήθηκε η Ιερά Λιτάνευσις της Εικόνος της Αγίας, στην οποία συμμετίχε και ο Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Χρήστος Παγώνης, συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους κ. Β. Τουχτίδη και κ. Γ. Γιαννούκο και πλήθος ευσεβών χριστιανών.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ