Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 17:51

Η εορτή της Αγίας Σοφίας και των τριών θυγατέρων της στη Χαλκίδα

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με λαμπρότητα και πληθωρική συμμετοχή ευσεβών χριστιανών, πανηγύρισε το εσπέρας της Τετάρτης 16 Σεπτεμβρίου 2015 ο Ιερός Ναός της Αγίας Σοφίας στην συνοικία Ξηρόβρυση Χαλκίδος, με την Αρχιερατική Χοροστασία, κατά τον Μεγάλο Πανηγυρικό Εσπερινό, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου και την συμμετοχή Ιερέων της Αρχιερατικής Περιφερείας Χαλκίδος.

Στο κήρυγμά του προς τους πιστούς ο Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος αναφέρθηκε στο μαρτύριο των τριών θυγατέρων της Αγίας Σοφίας, Πίστεως, Ελπίδος και Αγάπης, το οποίο οπλίζει με θάρρος και αγάπη για την πάλη των χριστιανών προς τας αρχάς και τας εξουσίας του κόσμου τούτου.

Στην Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος που ακολούθησε συμμετείχαν πάρα πολλοί χριστιανοί μας, μεταξύ των οποίων μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλκιδέων, ενώ όλοι οι προσκυνητές έλαβαν μετά το τέλος της Λιτανείας φαγητό- πανηγύρι, το οποίο ετοίμασαν τα δραστήρια μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ι. Ναού, μαζί με τους πολυάριθμους εθελοντές και εθελόντριες και τα μέλη του τοπικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Ξηρόβρυσης, τα οποία είχαν και την πρωτοβουλία της ανεγέρσεως του Ιερού Ναού.

Τους ύμνους της Εορτής έψαλλε θαυμασιώτατα πολυμελής Βυζαντινός Χορός μαθητών της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς μας Μητροπόλεως, υπό την διεύθυνση του κ. Στυλιανού Μπενή, τον οποίο πλαισίωσαν και Ιεροψάλτες της Πόλεως.

Ανήμερα της εορτής, Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου, ετελέσθη στον Ι. Ναό η πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Αρχιμ. Χριστοδούλου Μάνια – Προϊσταμένου του Ι. Ναού Αγίου Νεκταρίου Χαλκίδος, ενώ ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος, ανταποκριθείς στην πρόσκληση του Αρχιμ. Ιωαννικίου Κουλιανοπούλου, μετέβη, με την άδεια του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Αγίας Σοφίας Ψυχικού, όπου και τέλεσε την Θεία Λειτουργία.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ