Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 7:26

Η εν Κορίνθω Εκκλησία προέπεμψε την Γερόντισσα Παταπία, Προηγουμένη της Μονής Οσ. Παταπίου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με τις προσευχές του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου, Κληρικών, Μοναχών και Μοναζουσών εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου και άλλων Ιερών Μητροπόλεων, ως και Λαϊκών, η Τοπική Εκκλησίας προέπεμψε την Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017, την μακαριστή Γερόντισσα Παταπία, Προηγουμένη της Ι. Μονής Οσίου Παταπίου Λουτρακίου.

Πλήρης ημερών η εκδημήσασα ανάλωσε εκ νεότητος τον εαυτό της προς δόξαν Θεού. Επί 50 και πλέον συναπτά έτη αφιέρωσε τον εαυτόν της στην αδιάκοπη λατρεία του Θεού δια της Μοναχικής καθιερώσεως της στην Ι. Μονή Οσίου Παταπίου Λουτρακίου, της οποίας υπήρξε εκ των πρώτων αδελφών, χρηματίσασα και επί μίαν επταετία Ηγουμένη.

Στον επικήδειο λόγο, που εξεφώνησε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος, αφού ευχαρίστησε Κληρικούς, Μοναχούς, Μοναχές και Λαϊκούς, που με την παρουσία τους τίμησαν την μακαριστή Γερόντισσα Παταπία, εξήρε την προσωπικότητα της εκλιπούσης, αρχικώς λόγω της ιδιότητός της ως μοναχής, που την κατέτασσε στην ιδιαίτερη αυτή κατηγορία ανθρώπων, οι οποίοι κατ’ επιλογήν αφιέρωσαν όλη τους την ζωή στο Νυμφίο Χριστό, αναμένοντας καρτερικά μετά το τέλος του βίου τους την προσωπική τους ανάσταση και ακολούθως λόγω του έργου, που η ίδια επετέλεσε τόσο στην στελέχωση της Ι. Μονής, κατά τα πρώτα δύσκολα χρόνια της συστάσεως της Αδελφότητος, όσο και στον πνευματικό και υλικό αγώνα κατά την διάρκεια της Ηγουμενίας της για την ανοικοδόμηση της Ι. Μονής και την ανάδειξή της σε έπαλξη Μοναχικών παλαισμάτων.

Επίσης, ο Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στον άρτιο μοναχικό βίο της, την υπακοή και την υπομονή της στις ασθένειες και τις ταπεινώσεις, που κατά καιρούς υπέμεινε, ως και την πίστη της στην ενότητα της Αδελφότητας, ιδιαίτερα κατά την περίοδο που απομακρύνθηκε από την ιστορική Ι. Μονή, καθώς δεν έπαψε να την στηρίζει με όλες της τις δυνάμεις και καθ’ όλη την διάρκεια του βίου της.

Ας είναι αιωνία και αγήρως η μνήμη της

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ