Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 | 5:31

Η ενορία του Αγίου Ιωάννη Κρονστάνδης της πρώην Εξαρχίας εντάχθηκε στη Μητρόπολη Γαλλίας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Στην Μητρόπολη Γαλλίας εντάχθηκε μετά από απόφασή της, έπειτα από ψηφοφορία των μελών της, η ενορία των Αγίων Ιωάννου της Κροστάνδης και Νεκταρίου Πενταπόλεως, της πρώην Εξαρχίας των εν Δυτική Ευρώπη Ορθοδόξων Παροικιών Ρωσικής Παραδόσεως, στην πόλη Rennes της Δυτικής Γαλλίας. Η ενορία των Αγίων Ιωάννου Κροστάνδης και Νεκταρίου Αιγίνης είναι μία από τις δεκάδες στη Γαλλία ενορίες της πρώην Εξαρχίας που εντάχθηκαν στην Ιερά Μητρόπολη Γαλλίας.

Ο Επίσκοπος Μελιτηνής Μάξιμος χοροστάτησε και λειτούργησε στην πανήγυρη της ενορίας στη μνήμη του Αγίου Νεκταρίου. Τον Επίσκοπο Μελιτηνής υποδέχθηκε ο Προϊστάμενος του Ι. Ναού Πρωτοπρεσβύτερος π. Yannick Provost και τα μέλη της ενορίας.

Ο Επίσκοπος Μάξιμος στην ομιλία του υπογράμμισε: «τον Άγιο Νεκτάριο τον κατασυκοφάντησαν και τον ανάγκασαν να παραιτηθεί και να επιστρέψει στην Αθήνα. Η υπομονή του όμως αποκάλυψε την αγιότητά του και σήμερα ο Νεκτάριος χαίρει τους καρπούς του παραδείσου ενώ οι συκοφάντες του χρειάζονται τις προσευχές μας να τους ελεήσει ο Θεός. Έτσι και σήμερα, ακούμε τόσες συκοφαντίες και ανυπόστατες θεωρίες εναντίον του Πατριαρχείου μας, το οποίο δέχεται υπομονετικά τα ραπίσματα από ευεργετηθέντα τέκνα του. Το ψέμα όμως τελικά απογυμνώνεται εμπρός στη λάμψη της αλήθειας και οι συκοφάντες μένουν εκτεθειμένοι απέναντι στην κοινή γνώμη».

Σε άλλο σημείο ο Επίσκοπος Μελιτηνής κ. Μάξιμος ανέφερε: «εμείς εδώ σε αυτή την όμορφη ενορία προσευχόμαστε για την ενότητα και την ειρήνη στην Εκκλησία. Όλα τα προβλήματα μπορούν να εξαλειφθούν όταν είμαστε καλοπροαίρετοι και αγαπάμε την Εκκλησία και όχι τον κόσμο. Η εκκοσμίκευση στην Εκκλησία φέρνει νέες ιδέες και ήθη, που μάλλον ταιριάζουν σε κοσμικούς οργανισμούς. Έχουμε απολέσει την υπακοή και την εμπιστοσύνη στην Εκκλησία και ελπίζουμε στις δυνάμεις του κόσμου τούτου. Εμείς, ως τέκνα της Μητέρας Εκκλησίας Κωνσταντινουπόλεως, προσευχόμαστε με θέρμη για την επίλυση όλων των προβλημάτων και τείνουμε χείρα βοηθείας και συμπαράστασης προς όλους τους αδελφούς Ορθοδόξους στη Γαλλία».

Ο βοηθός Επίσκοπος του Μητροπολίτη Γαλλίας μετέφερε στο εκκλησίασμα τις ευχές του κ. Εμμανουήλ, ο οποίος τους καλωσόρισε στην Μητρόπολη Γαλλίας. Ακολούθησε επίσημη τράπεζα και Γενική Συνέλευση της ενορίας, στην οποία ψήφισαν με συντριπτική πλειοψηφία την ένταξή τους στην Ιερά Μητρόπολη Γαλλίας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ