Σάββατο 20 Απριλίου 2024 | 1:13

Η ενθρόνιση του νέου μητροπολίτη Καλαβρύτων στα Καλάβρυτα

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Η ιστορική πόλη των Καλαβρύτων υποδέχθηκε σήμερα τον νέο ποιμενάρχη της περιοχής κ. Ιερώνυμο ο οποίος την προηγούμενη εβδομάδα ενθρονίστηκε στην έδρα της μητρόπολης Καλαβρύτων, το Αίγιο.

Την ανάγκη για ενότητα και συνεργασία για το κοινό καλό τόνισε ο δήμαρχος Καλαβρύτων Αθανάσιος Παπαδόπουλος υποδεχόμενος τον κ. Ιερώνυμο, ο οποίος στην αντιφώνισή του ανέφερε τους στενούς δεσμούς που τον συνδέουν με την πόλη.

Ο προϊστάμενος του μητροπολιτικού ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου, όπου κατευθύνθηκαν στη συνέχεια, προσφωνώντας τον νέο ποιμενάρχη αναφέρθηκε στο πλήθος μαρτύρων και αγίων της περιοχής που τον καλωσορίζουν στα Καλάβρυτα, αλλά και στο έργο του προκατόχου του που καλείται να συνεχίσει. Σε αυτό το έργο στάθηκε και ο δήμαρχος Καλαβρύτων επαναλαμβάνοντας την ανάγκη για συμπόρευση μεταξύ τοπικής εκκλησίας και αυτοδιοίκησης.

Για ενότητα, αγάπη και προσφορά δεσμεύτηκε στον ενθρονιστήριο λόγο του ο νέος μητροπολίτης Καλαβρύτων επικαλούμενος τις πρεσβείες της Παναγίας Μεγαλοσπηλαιώτισσας και ζητώντας τις προσευχές του ποιμνίου του.

Παρόντες στην τελετή ενθρόνισης του μητροπολίτη Καλαβρύτων ήταν οι μητροπολίτες Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος, Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος και Βρεσθένης κ. Θεόκλητος.

Φωτογραφίες: Μητρόπολη Καλαβρύτων

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ