Σάββατο 20 Απριλίου 2024 | 7:38

Η ενθρόνιση του Μητροπολίτη Βύβλου & Βοτρύων Σιλουανού

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Βύβλου & Βοτρύων Σιλουανού.

Πλήθος πολιτικών, αξιωματούχων, κληρικών και πιστών παρέστησαν στον κατάμεστο ναό του Αγίου Γεωργίου για να υποδεχθούν τον νέο τους Ποιμενάρχη.

Ο Πατριάρχης Αντιοχείας συνοδευόμενος από τον Μητροπολίτη Βύβλου & Βοτρύων Σιλουανό έφτασε στην πόλη και πεζοί πορεύθηκαν μέχρι τον Καθεδρικό Ναό υπό τους ήχους κωδωνοκρουσιών και επευφημειών.

Εκεί τελέστηκε η τελετή ενθρόνισης του Μητροπολίτη Σιλουανού οποίος έλαβε την ποιμαντορική ράβδο από τον απερχόμενο Μητροπολίτη Βύβλου & Βοτρύων Γεώργιο.

Παρέστησαν πλήθος ιεραρχών της εν Αντιοχεία Εκκλησίας μεαξύ των οποίοων ο Μητροπολίτης Βηρυτού Ηλίας και Τύρου και Σιδώνος Ηλίας.

Ο Πατριάρχης Ιωάννης στην ομιλία του απευθύνθηκε στον πολιό Μητροπολίτη Γεώργιο και τον ευχαρίστησε για την πεντηκονταετή σχεδόν διακονία ως Μητροπολίτης Βύβλου & Βοτρύων.

Αναφερόμενος στο νέο Ποιμενάρχη τόνισε “Σήμερα παραδίδουμε τη μητρόπολη στον Μητροπολίτη Σιλουανό, ο οποίος επιλέχθηκε από το Άγιο Πνεύμα, να αφήσει το τιμόνι στην Αργεντινή και να αναλάβει το πηδάλιο της ιστορικής Μητροπόλεως Βύβλου & Βοτρύων με τον περήφανο λαό”.

Στον λόγο του ο Μητροπολίτης Σιλουανός  ζήτησε τις προσευχές όλων για να διευκολυνθούν τα νέα του καθήκοντα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ