Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 22:55

Η Ελλάδα στο επίκεντρο ενδιαφέροντος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Εκκλησιών – Επίσκεψη Αμανατίδη

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης, συναντήθηκε στη Γενεύη με τον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών, κ. Γεώργιο Λαιμόπουλο, καθώς και με τους κ. Peter Prove, Διευθυντή Διεθνών Σχέσεων και Michele Nseir, Υπεύθυνο για θέματα Μέσης Ανατολής και συνομίλησαν για την προσφυγική κρίση, τις πρωτοβουλίες του Παγκόσμιου Συμβουλίου Εκκλησιών για το ζήτημα, όπως και τη δυνατότητα συνεργασίας με φορείς στην Ελλάδα.

Με το πέρας της συνάντησης ο Υφυπουργός δήλωσε:

«Στο Παγκόσμιο Συμβούλιο των Εκκλησιών είχαμε μία εκτενή συζήτηση για την εξέλιξη της προσφυγικής κρίσης στην Ελλάδα καθώς και τις πρωτοβουλίες που έχει λάβει το ΠΣΕ σχετικά με αυτήν. Σήμερα πλέΗ Ελλάδα στο επίκεντρο ενδιαφέροντος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Εκκλησιώνον όλοι οι διεθνείς παράγοντες και οι ανθρωπιστικοί οργανισμοί συμφωνούν, ότι οποιαδήποτε προσέγγιση ή λύση θα πρέπει να είναι συνολική και να καλύπτει όλες τις πτυχές του ζητήματος, προκειμένου να καλυφθεί το φάσμα των αναγκών των προσφύγων από την υγειονομική περίθαλψη μέχρι τον επαναπατρισμό, όταν αυτό μπορεί να συμβεί με πλήρη ασφάλεια. Ζήτησα να υπάρξει συνεργασία προς αυτή την κατεύθυνση τόσο με την Ελληνική Κυβέρνηση, όσο και με τους φορείς της Εκκλησίας στην Ελλάδα».

Από την πλευρά του, ο κ. Λαιμόπουλος εξήρε την αλληλεγγύη που επέδειξε τόσο η ελληνική κυβέρνηση, όσο και η ελληνική κοινωνία ευρύτερα στη διαχείριση της μεταναστευτικής/προσφυγικής κρίσης και δεσμεύτηκε για «κινητοποίηση και ευαισθητοποίηση στο εν λόγω ζήτημα» μέσω του ισχυρού δικτύου επαφών, το οποίο διαθέτει το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών.

Επίσης, ο Διευθυντής Διεθνών Σχέσεων, κ. Peter Prove, υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Εκκλησιών», αναφέροντας ότι αποτελούν προτεραιότητα για το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών: η Ελλάδα ως χώρα διέλευσης μεταναστευτικών/ προσφυγικών ροών και η Γερμανία και η Σουηδία ως χώρες προορισμού των μεταναστευτικών/ προσφυγικών ροών.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ