Σάββατο 20 Απριλίου 2024 | 12:00

Η Ελβετία συνεχίζει την χρηματοδότηση του Κέντρου Παλιννοστούντων της Εκκλησίας της Ελλάδος

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Υπεγράφη την Τετάρτη, 3 Απριλίου 2019 μεταξύ του Προέδρου του «Κέντρου Συμπαραστάσεως Παλιννοστούντων και Μεταναστών – Οικουμενικό Πρόγραμμα Προσφύγων» (KSPM-ERP), αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία της Εκκλησίας της Ελλάδος, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιλίου κ. Αθηναγόρα και του εξοχοτάτου Πρέσβη της Ελβετικής Συνομοσπονδίας στην Ελλάδα κ. Olaf Kjelsen, η συνέχιση της υποστήριξης των δράσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, μέσω του «Κέντρου».

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος επαναβεβαιώθηκε η εμπιστοσύνη της Ελβετικής Συνομοσπονδίας προς τις δράσεις μας, που στόχο έχουν την νομική και ψυχο – κοινωνική στήριξη αιτούντων διεθνούς προστασίας.

Η διάρκειας ενός έτους χρηματοδότηση των προγραμμάτων του «Κέντρου» θα συμβάλλει αποφασιστικά στην συνέχιση των προγραμμάτων του προηγούμενου έτους που ξεκίνησαν με χρηματοδότηση της Ελβετικής Συνομοσπονδίας.

Με το πέρας της συναντήσεως ο Σεβασμιώτατος Πρόεδρος, αφού εξέφρασε τις ευχαριστίες της Εκκλησίας της Ελλάδος αλλά και του «Κέντρου» προς τον εξοχότατο Πρέσβη για την οικονομική στήριξη των προγραμμάτων μας, υπογράμμισε τον ιδιαίτερο συμβολισμό αυτής της συνεργασίας καθώς η Ελβετική Συνομοσπονδία αναγνωρίζει κατ’ αυτό τον τρόπο το πολυεπίπεδο και πολυεύθυνο έργο της Εκκλησίας μας.

Λίγα λόγια για το «Κέντρο»
Το «Κέντρο Συμπαραστάσεως Παλιννοστούντων και Μεταναστών – Οικουμενικό Πρόγραμμα Προσφύγων» ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 2012 και αποτελεί καθολικό διάδοχο του Κέντρου Συμπαραστάσεως Παλιννοστούντων Μεταναστών, το οποίο είχε συσταθεί το 1978 ως υπηρεσία της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος με στόχο την παροχή υποστηρικτικών υπηρεσιών σε παλιννοστούντες μετανάστες από γερμανόφωνες χώρες της Δυτικής Ευρώπης.

Κατά τη διάρκεια της προσφυγικής κρίσης πάνω από 8000 πρόσφυγες, με ενέργειες του «Κέντρου», επανενώθηκαν με τις οικογένειές τους σε άλλες χώρες της Ευρώπης, με ιδιαίτερη δε μέριμνα προς τους ασυνόδευτους ανηλίκους και άλλες ευάλωτες ομάδες προσφυγικού πληθυσμού. Λόγω της πολυετούς εμπειρίας και του εγνωσμένου επαγγελματισμού των συνεργατών του, αυτό έχει καταστεί εταίρος πολλών εθνικών αλλά και ευρωπαϊκών οργανισμών όπως η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Η Ορθόδοξη Εκκλησία κατανοεί τον άνθρωπο ως πλασμένο «κατ’ εικόνα» Θεού και την ανθρώπινη κοινωνία ως αγαπητική κοινωνία προσώπων: ως μια κοινωνία κατάφασης, αποδοχής και σεβασμού της ετερότητας. Γι’αυτό το λόγο το ΚΣΠΜ-ERP έχει ως σκοπό και αποστολή του:

• να προσφέρει ποιοτικές κοινωνικές, ψυχολογικές και νομικές υπηρεσίες προς τους παλιννοστούντες, τους μετανάστες, τους αιτούντες άσυλο και τους πρόσφυγες, βοηθώντας τους να αντιμετωπίσουν τις ανάγκες τους, να γνωρίσουν και να ενταχθούν στην ελληνική κοινωνία•

• να προσφέρει ενημερωμένη πληροφόρηση σε θέματα μετανάστευσης προς τις Ενορίες, τις Κοινότητες, τις Υπηρεσίες και το κοινό.

Όλες οι υπηρεσίες των συνεργατών νομικών, κοινωνικών λειτουργών και διερμηνέων παρέχονται δωρεάν στους εξυπηρετουμένους.

Στοιχεία επικοινωνίας:
Email: ecrpath@gmail.com
Τηλέφωνα: 210 7295926/27

Χρήσιμες πληροφορίες για τις δράσεις και τα υλοποιούμενα προγράμματα στο site: http://www.kspm-erp.com

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ