Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 | 10:39

Η εικόνα της Παναγίας Ελεούσης του Κύκκου στη Μητρόπολη Ταμασού

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Την Παρασκευή Δ των Νηστειών ο ιερός κλήρος και φιλόθεος λαός της Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής υποδέχτηκαν στην Κοινότητα των Εργατών το αντίγραφο της θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας της Ελεούσης του Κύκκου, που φυλάσσεται στην ομώνυμο Ιερά Μονή.

Την Ιερά Εικόνα μετέφερε, με τις ευλογίες του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Κύκκου και Τηλλυρίας κ. Νικηφόρου, ο Έφορος της Μονής, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Αγαθόνικος.

Με την άφιξη του ιερού εικονίσματος η Φιλαρμονική της Αστυνομικής Δύναμης Κύπρου απέδωσε τιμές και στη συνέχεια σχηματίστηκε πομπή προς τον ιερό ναό της Αγίας Παρασκευής.

Της πομπής προπορευόταν η Φιλαρμονική και ακολουθούσε ομάδα ποδηλατών του Ποδηλατικού Ομίλου «Άγιος Μνάσων». Κληρικοί της Μητροπόλεως συνόδευαν το εικόνισμα ενώ μέλη του Πολιτιστικού Ομίλου «Μαντάλι » κρατώντας λάβαρά και σημαίες καθώς και αναμμένες δάδες έδωσαν μια ιδιαίτερη νότα στην όλη τελετή.

Του εικονίσματος ακολουθούσε ομάδα από μέλη του Χριστιανικού Συνδέσμου Γυναικών της ενορίας της Αγίας Παρασκευής οι οποίες έψαλλαν προς την Παναγία θεομητορικούς ύμνους.

Στην είσοδο του ναού την πομπή με το ιερό εικόνισμα υποδέχτηκε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας πλαισιωμένος από Κληρικούς, τα μέλη της Εκκλησιαστικής Επιτροπής και πλήθος κόσμου.

Με την άφιξη της Εικόνας στον περίβολο του ναού η Φιλαρμονική παιάνισε τον Εθνικό Ύμνο και στη συνέχεια με τη ψαλμωδία του «Τη Υπερμάχω » έγινε με κωδωνοκρουσίες η Είσοδος στο ναό.

Ακολούθως ο Πανιερώτατος μίλησε προς το συγκεντρωμένο εκκλησίασμα τονίζοντας τη σημασία του γεγονότος της μεταφοράς του εικονίσματος και ότι για πρώτη φορά μετά από 180 χρόνια εξέρχεται της Μονής του Κύκκου πιστό αντίγραφο του θαυματουργού εικονίσματος της Ελεούσης. Φανερά συγκινημένος ο Πανιερώτατος κάλεσε τους πιστούς να προσέλθουν με πίστη να προσκυνήσουν την Υπεραγία Θεοτόκο και να εναποθέσουν μπροστά στο Σεπτό της εικόνισμα τις προσευχές τους.

Μετά τον σύντομο λόγο του ο Πανιερώτατος ενώπιον της Εικόνας ανέγνωσε τη Δ’ Στάση των Χαιρετισμών της Θεοτόκου.

Μετά την ανάγνωση των Χαιρετισμών ο Άγιος Έφορος, Αρχιμανδρίτης Αγαθόνικος κήρυξε τον θείο λόγο και αναφέρθηκε στη τιμή με την οποία πρέπει εμείς οι Χριστιανοί να περιβάλλουμε το πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου. Απευθυνόμενος προς τον Μητροπολίτη Ταμασού του είπε ότι η Κυρία Θεοτόκος τον περιβάλλει σήμερα με ιδιαίτερη χάρη αφού για πρώτη φορά από την τροφό Μονή του έρχεται να επισκεφθεί αυτόν και το περί αυτόν ποίμνιο της κατά Ταμασόν Εκκλησίας και να μεταφέρει τις ευλογίες από τη θεοτοκοφρουρούμενη Μάνδρα της.

Πηγή: Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ