Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 | 17:16

Η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου όπως εορτάστηκε στην Καλαμάτα

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με κάθε μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε σήμερα η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου στην πόλη της Καλαμάτας.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με δοξολογία που τελέστηκε στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Υπαπαντής του Χριστού, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου και παρουσία των αρχών του τόπου και των εκπροσώπων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο πεσόντων της πλατείας 23ης Μαρτίου, όπου κι έγινε κατάθεση στεφάνων. Στη συνέχεια, οι αρχές μετέβησαν στην κεντρική πλατεία της πόλης, όπου πραγματοποιήθηκε μαθητική και στρατιωτική παρέλαση.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε στις εκδηλώσεις ο Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Κοινωνικής αλληλεγγύης κ. Γιώργος Κατρούγκαλος. Παραβρέθηκαν, επίσης, ο βουλευτής Π. Κωνσταντινέας, η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελ. Αλειφέρη, ο δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας, ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Καλαμάτας Ταξίαρχος Θεόδωρος Λάγιος, αντιδήμαρχοι και περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι.

Ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος ανέφερε, σε δήλωσή του, ότι σήμερα είναι μέρα τιμής για τους ανθρώπους που αγωνίστηκαν για αξίες και ιδανικά, τα οποία πρέπει να αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για τις επόμενες γενιές. «Σε καιρούς αμφισβήτησης και κρίσης, θα πρέπει όλοι να ακούσουμε το μεγάλο εκείνο “ΟΧΙ” και να παραδειγματιστούμε λέγοντας πάντα την αλήθεια με ανιδιοτέλεια» τόνισε χαρακτηριστικά.

Φωτογραφίες: Γιώργος Τσερεφός

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ