Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 16:30

Η Εθνική Επέτειος προερτάστηκε στο Παρίσι

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ: ΠΑΡΙΣΙ – Γ. ΦΕΡΔΗΣ

Με την κατάθεση στεφάνων στην Αψίδα του Θριάμβου στα Ηλύσια Πεδία από τις ελληνικές αρχές της Γαλλίας προεορτάστηκαν οι εορτασμοί για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Η γιορτή της εθνικής επετείου είναι κινητή για οποία Κυριακή μπορούν όλοι οι Έλληνες να συναθροίζονται σε μέρα αργίας και να γιορτάζουν μαζί.

Το πρωί της Κυριακής 19 Μαρτίου, τελέσθηκε θεία λειτουργία και δοξολογία στον καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου στο 16ο διαμέρισμα του Παρισιού, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Γαλλίας κ. Εμμανουήλ.

Στην θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης Γρηγόριος Ιωαννίδης, ο εφημέριος του ναού Πρωτ. π. Παναγιώτης Ξενιτέλλης και ο Αρχιμανδρίτης Αμφιλόχιος Μίλτος από την Μητρόπολη Δημητριάδος.

Στη δοξολογία παραβρέθηκαν η Πρέσβυς της Ελλάδος στη Γαλλία κ. Μαρία Θεοφίλη και οι αρχές της ελληνικής διπλωματίας στην Γαλλική Πρωτεύουσα.

Οι ελληνικές σημαίες υψώθηκαν στη γνωστή λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων από παιδιά της διασποράς αλλά και από τους προσκόπους που κρατούν ζωντανή τόσα χρόνια την ελληνική παράδοση στη γαλλική πρωτεύουσα.

Αμέσως μετά, ο Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ και οι αρχές της Ελλάδος στο Παρίσι κατέθεσαν στεφάνια για να τιμήσουν την ελληνική εθνική γιορτή.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ