Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 3:40

Η δεσποτική εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου στο Μυριόφυτο Κιλκίς

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με εξαιρετική λαμπρότητα και κατάνυξη, γιορτάστηκε και φέτος η εορτή της Θείας Αναλήψεως, στην Ενορία του Μυριοφύτου. Μια Ενορία (30 χλμ.) από το Κιλκίς προς τις Μουριές, με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου παρά το ασταθές του καιρού.

Μαζί με το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας, συμμετείχαν και οι 8 ιερείς της Αρχιερατικής Περιφέρειας Πολυανής, οι ψάλτες της γύρω περιοχής, και λαός πολύς από το Μυριόφυτο και τις γύρω Ενορίες Δροσάτου και Μουριών.

Σημειωτέον ότι ένας εκλεκτός ιατρός εκ Μυριοφύτου, μετώκισε πριν 40 περίπου χρόνια προς τη Γερμανία όπου σπούδασε εκεί την Επιστήμη της Ιατρικής. Ούτος αργότερα ήνοιξε Μεγάλη Ιδιωτική Ιατρική Κλινική και έχει πάρει πολλούς κατοίκους τους οποίους απασχολεί και εκπαιδεύει, εις τους χώρους της εργασίας του.

Είχαν έλθει λοιπόν και πολλοί από τη Γερμανία, για να πανηγυρίσουν και να χαρούν μαζί μας. Τους ομίλησε ο Μητροπολίτης μας, αναπτύσσοντας τον στοίχον από τους ύμνους των αποστοίχων:

«Ο Κύριος ανελήφθει εις Ουρανούς, ίνα πέμψη Τον Παράκλητον τω κόσμω».

Πραγματοποιήθηκε λιτάνευση μετά το πέρας του Εσπερινού, της Ιεράς Εικόνος της Θείας Αναλήψεως, εις τους δρόμους της κωμοπόλεως και η χαρά της εορτής ήτο αποτυπωμένη εις τα πρόσωπα των Ενοριτών.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ