Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 14:45

Η αποκαθήλωση στον Άγιο Ελευθέριο οδού Αχαρνών

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Μάρκος Παπαγεωργίου Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης τελέστηκε η ακολουθία της Αποκαθήλωσης στον Ι.Ν. Αγίου Ελευθερίου Αχαρνών, χοροστατούντος του Επισκόπου Θεσπιών κ. Συμεών.

Κατά την διάρκεια της ανάγνωσης του Ευαγγελίου πραγματοποιήθηκε η αποκαθήλωση του Εσταυρωμένου Χριστού από τον Σταυρό. Ο Επίσκοπος τύλιξε το νεκρό σώμα του Κυρίου σε λευκό σάβανο και κατόπιν το τοποθέτησε στον ανθοστόλιστο Επιτάφιο στο κέντρο του ναού, ενώ νεαρά κορίτσια τον έρραιναν με άνθη.

Στην ομιλία του ο κ. Συμεών τόνισε “πόσο συγκλονιστικό είναι να κηδεύει ο άνθρωπος τον ίδιο τον Θεό του; Πόσο συκλονιστική αγάπη δείχνει αυτό από τον ίδιο τον Θεό, την πηγή της ζωής; Τον νικητή του θανάτου. Να ταπεινώνεται τόσο πολύ για τη δική μας την αγάπη. Πως είναι δυνατόν να υφίσταται θάνατο από εμάς και, παραταύτα, να ζητάει να υμνήσουμε την ταφή του; Εναποθέτει το νεκρό Σώμα Του στα δικά μας χέρια, δείγμα απόλυτης αγάπης και εμπιστοσύνης.

Δε συμβαίνει κάτι τέτοιο σε καμία άλλη θρησκεία. Όπου και να κοιτάξουμε, θα δούμε τους ψεύτικους θεούς. Είναι θεοί εξουσίας,  κυριαρχίας και δύναμης, που το μόνο που ζητάνε είναι υποταγή”.

O κ. Σύμεων επεσήμανε στο εκκλησίασμα που είχε κατακλύσει τον ναό του Αγίου Ελευθερίου πως “όταν κανείς κατεβαίνει στον θάνατο μαζί με τον Χριστό, ανεβαίνει μαζί Του και στην Ανάσταση. Όταν καταλάβουμε πόσο μας αγαπάει ο Χριστός, τότε θα νιώσουμε πραγματική Ανάσταση μέσα μας. Ο Χριστός κομίζει και πάλι την Ανάσταση σε έναν κόσμο βίας και καλούμαστε να κάνουμε το ίδιο”.

Τέλος απηύθυνε κάλεσμα προς τους πιστούς “να γίνουμε λαμπάδες αναμμένες και να μεταφέρουμε στον κόσμο ότι δε θα νικήσει ο θάνατος, το κακό και η μιζέρια, αλλά θα νικήσει η Ανάσταση, η χαρά”, ενώ πρόσθεσε πως “αυτόν που απόψε το βράδυ θα λιτανέψουμε δεν είναι ο ηττημένος, αλλά ο νικητής της ιστορίας. Η αρχή και το τέλος. Αυτός που έρχεται και ζει”.

Στην ακολουθία έψαλε η χορωδία νέων του ναού, ενώ μαυροφορεμένα νεαρά κορίτσια έρραιναν τον Επιτάφιο με άνθη.

Στην ακολουθία παρέστη και ο υποψήφιος Περιφειάρχης Κώστας Μπακογιάννης.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ