Σάββατο 20 Απριλίου 2024 | 18:34

Η ανάμνηση του θαύματος και η διάσωση της Κέρκυρας από τον Άγιο Σπυρίδωνα

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Με λαμπρότητα και την παρουσία πλήθους πιστών και επισήμων τελέστηκαν οι εορτασμοί στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Σπυρίδωνος στην Κέρκυρα, για την ανάμνηση του θαύματος της διασώσεως της νήσου από τους Αγαρηνούς το 1716.

Στους εορτασμούς συμμετείχαν οι μητροπολίτες Σύρου κ. Δωρόθεος, Θεσσαλιώτιδος & Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος, Σταγών & Μετεώρων κ. Θεόκλητος, Φιλίππων, Νεαπόλεως & Θάσου κ. Στέφανος, Λαρίσης & Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος και ο οικείος ποιμενάρχης Κερκύρας κ. Νεκτάριος.

Στον πανηηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε ο μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιερώνυμος ο οποίος τόνισε στο κήρυγμα του ότι τα θαύματα δεν είναι για να παραβιάσουν την ελευθερία του ανθρώπου εξαναγκαστικά αλλά για να επιβεβαιώσουν την αγάπη του Αγίου Τριαδικού Θεού στη ζωή μας. Ο Άγιος Σπυρίδων έκανε το θαύμα για να διαφυλάξει την παράδοση και την πίστη των Ορθοδόξων μας καθώς και την ελευθερία της Κέρκυρας.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής τελέστηκε αρχιερατικό συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου κ. Δωροθέου και ιερουργούντων των Μητροπολιτών Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμοθέου, Σταγών κ. Θεοκλήτου, Φιλίππων κ. Στεφάνου, Λαρίσης κ. Ιερωνύμου και του οικείου Αρχιερέως Κερκύρας κ. Νεκταρίου.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε η Υπουργός Πολιτισμού κυρία Λίνα Μενδώνη.

Ακολούθησε η λιτάνευση του ιερού σκηνώματος του Αγίου και Θαυματουργού Σπυρίδωνος, μέσα στην πόλη της Κέρκυρας

Ο Μητροπολίτης Κερκύρας μετά την δέηση επεσήμανε ότι “το Ιερό Σκήνωμά του Αγίου Σπυρίδωνος λιτανεύεται στους δρόμους της νήσου Κερκύρας εν μέσω καύσωνος όχι μόνον καιρικού, αλλά κυρίως πνευματικού, όπου το ανθρώπινο πρόσωπο αλλοτριώνεται και η πίστη στον Χριστό διώκεται. Ο Άγιος Σπυρίδων ο προστάτης της Κέρκυρας, αλλά και ολάκερου του Ορθόδοξου κόσμου, θαυματούργησε το 1716 και συνεχίζει να θαυματουργεί καθημερινά, σε όσους με ζέση πίστεως στρέφονται προς τον Κύριο της δόξης. Ο Χριστός πριν επιτελέσει ένα θαύμα, ρωτούσε αυτόν που αιτούνταν την ίαση, αν πιστεύει. Η ολόθερμη πίστη, που μεταφράζεται ως απόλυτη εμπιστοσύνη στον Θεό, αποτελεί σημαντική προϋπόθεση για να συντελεστεί το θαύμα”.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ