Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 12:37

Η Ανάληψη του Κυρίου στον Καθεδρικό Ναό της Μόσχας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η Ανάληψη του Κυρίου στον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος Χριστού στη Μόσχα.

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος, ενώ στην ακολουθία παρέστη ο Πατριάρχης της Αιθιοπίας Αμπούνα Ματθίας και μέλη της αντιπροσωπείας που τον συνοδεύουν .

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Πατριάρχης κ. Κύριλλος, ανύψωσε σε Μητροπολίτη τον Επίσκοπο Πσκώβου και Πορχώβου Τύχωνα.

Επίσης τέλεσε την εις πρεσβύτερον χειροτονία του διακόνου Anatoly Pravdoliubov.

Τέλος ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας δώρισε στο ναό καλύμματα και σκεύη για την τέλεση της Θείας Ευχαριστίας.

Αμέσως μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του Πατριάρχη Μόσχας Κυρίλλου και του Πατριάρχη της Αιθιοπίας Ματθία, η οποία φιλοξενήθηκε στην «Κόκκινη» Αίθουσα του Καθεδρικού Ναού Σωτήρος Χριστού.

Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ρωσίας ανέφερε ότι “το διάλειμμα στο θεολογικό διάλογο δεν αποτελεί εμπόδιο στην προώθηση επαφών σε πρακτικούς τομείς μεταξύ του Πατριαρχείου Μόσχας και της Αιθιοπικής Εκκλησίας. «Στα πλαίσια του διμερούς διαλόγου θα μπορούσαμε να συζητήσουμε τα επίκαιρα ζητήματα σχέσεων μεταξύ Εκκλησίας και Κοινωνίας, θέματα κοινωνικού και φιλανθρωπικού έργου, να ανταλλάξουμε απόψεις μας στον τομέα ιεραποστολής. Επίσης χρήσιμο θα ήταν να επαναφέρουμε τις επαφές μεταξύ των εκπαιδευτικών θεολογικών ιδρυμάτων. Είμαστε πρόθυμοι να προσκαλέσουμε τους φοιτητές Σας να σπουδάσουν στη Ρωσία».

Photo Credit: Sergey Vlasov/Patriarchate.ru

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ