Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 15:21

Η Ακολουθία αγιασμού των υδάτων στον Κισαμικό κόλπο

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Η μεγάλη Δεσποτική εορτή των Θεοφανείων εορτάστηκε απ΄ άκρου εις άκρον και εις την Ι. Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου, με ρίψη του Τιμίου Σταυρού εις τις παράκτιες Ενορίες της Μητροπόλεως. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας εις τον Ι. Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, όπου τέλεσε και την Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού και εν συνεχεία μετέβη εις το λιμάνι της Κισάμου όπου τέλεσε την Ακολουθία Αγιασμού των Υδάτων και ακολούθως εις το λιμάνι του Κολυμβαρίου, όπου και εκεί τέλεσε την Ακολουθία του Αγιασμού.

Συμμετείχαν οι Δήμαρχοι της περιοχής, Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι και πλήθος πιστών από την ευρύτερη περιοχή. Δεκάδες νέοι και νέες του τόπου ένιωσαν την ανάγκη να βουτήξουν στα ήρεμα και γαλανά νερά του Κισαμικού κόλπου και να λάβουν την ευλογία του Τιμίου Σταυρού.

Προς όλους ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Αμφιλόχιος διένειμε επιστήθιους Σταυρούς, ο οποίος σημείωσε: «Εορτή φωτός, χαράς και ελπίδας η σημερινή. Αγιάζονται τα ύδατα, η κτίσις και ο κόσμος όλος. Εορτή που υπενθυμίζει σε όλους μας το χρέος και την ευθύνη να πορευθούμε εις την καθημερινότητα του νέου έτους -2018- με δράσεις και πράξεις φωτός και αλήθειας. Πράξεις και στάσεις ζωής που να μαρτυρούν Χριστό και Ελλάδα, σε εποχές που μοιάζουν περισσότερο να καλλιεργούν πολιτισμό θανάτου και λιγότερο ελπίδας και προσδοκίας χαράς και ζωής», κατέληξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, ευχόμενος ευλογημένο, ουρανόδωρο, φωτεινό και δημιουργικό το 2018.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ