Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 | 3:15

ΗΠΑ: Ο Οικ. Πατριάρχης θα αποφασίσει για το Αυτοκέφαλο της Ουκρανίας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Σοφία Καρεκλά Η πορεία και το σχέδιο υλοποίησης της Αυτοκεφαλίας στην Ουκρανία πρέπει να αποφασιστούν από την ίδια την Ορθόδοξη Εκκλησία και τον Οικουμενικό Πατριάρχη δήλωσε ο πρεσβευτής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για θέματα διεθνούς θρησκευτικής ελευθερίας Σάμιουελ Μπράουνμπακ, υπογραμμίζοντας πως οι ΗΠΑ δεν εμπλέκονται καθόλου στο συγκεκριμένο θέμα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του CΝΝ Greece, ο κ. Μπράουνμπακ εξήγησε ότι ο “οδικός χάρτης” για την Αυτοκεφαλία της Ουκρανίας “θα αποφασιστεί από την ίδια την Ορθόδοξη Εκκλησία, από τον Οικουμενικό Πατριάρχη και από την οργάνωση της Ορθόδοξης Εκκλησίας εντός της Ουκρανίας. Άρα ο οδικός χάρτης θα πρέπει να αποφασιστεί από την ίδια τη θρησκευτική ομάδα. Αυτό σίγουρα δεν είναι κάτι που πρέπει να καθοριστεί από τις ΗΠΑ”.

Ο πρεσβευτής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ επισήμανε, ακόμη, τη θέση των ΗΠΑ σχετικά με το δικαίωμα κάθε θρησκευτικής ομάδας να οργανώνεται διοικητικά χωρίς παρεμπόδιση ή κρατικές επεμβάσεις. «Η θέση των Ηνωμένων Πολιτειών είναι ότι κάθε Εκκλησία, οποιαδήποτε θρησκευτική ομάδα πάσης φύσεως, έχει το δικαίωμα να οργανωθεί όπως το κρίνει κατάλληλο. Αυτό είναι δικαίωμά τους. Αυτό δεν είναι ένα δικαίωμα που πρέπει να παρεμβαίνει η κυβέρνηση. Είναι μέρος του δικαιώματός τους ως μέλη της κοινωνίας των πολιτών και το αντιμετωπίζουμε με τον ίδιο τρόπο στην Ουκρανία. Αυτός είναι ο λόγος που ο ΥΠΕΞ είπε ότι αυτό είναι δικαίωμα της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, του ουκρανικού λαού, να οργανωθεί θρησκευτικά όπως κρίνει ότι είναι κατάλληλο, όπως επιθυμεί, χωρίς παρεμπόδιση ή εξωτερική παρέμβαση, και έτσι βλέπουμε το θέμα με την Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία καθώς αυτό εξελίσσεται. Αυτή είναι η αντίληψη των ΗΠΑ και αυτή είναι η θέση των ΗΠΑ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μπράουνμπακ.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: REUTERS/Joshua Roberts/File Photo

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ