Σάββατο 20 Απριλίου 2024 | 5:23

Ημέρα ευλογιών στο Dolisie

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Την 29η Μαρτίου 2017, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ.Παντελεήμων μετέβη στο Dolisie, όπου επισκέφθηκε διαδοχικώς το Γενικό και το Στρατιωτικό Νοσοκομείο της πόλεως και προσέφερε ποσότητα φαρμάκων για τις ανάγκες των νοσηλευομένων σε αυτά απόρων ασθενών.

Η προσφορά αυτών των φαρμάκων, τα οποία ευγενώς ετέθησαν στην διάθεση της τοπικής Εκκλησίας από τον Φαρμακοβιομήχανο κ.Χρήστο Κυλικά, Πρόξενο της Δημοκρατίας του Κονγκό στην Ελλάδα, έγινε αποδεκτή με ιδιαιτέρως θερμούς λόγους ευχαριστιών και ευγνωμοσύνης από τους Διευθυντές των δύο προαναφερθέντων νοσηλευτικών ιδρυμάτων και αποτελεί αντίδωρο ευγνωμοσύνης της Ιεράς Επισκοπής Μπραζαβίλ προς αυτά, που συνεχίζουν να ανταποκρίνονται ολοπροθύμως σε παλαιότερο παρακλητικό αίτημα του Επισκόπου περί της δωρεάν ιατρικής εξετάσεως ή και νοσηλείας των μικρών παιδιών του ορθοδόξου ορφανοτροφείου «Άγιος Ευστάθιος».

Σημειώνεται ότι τις διαδοχικές επισκέψεις του Θεοφιλεστάτου στα νοσοκομεία της τρίτης πολυπληθέστερης πόλεως του Κονγκό-Μπραζαβίλ εκάλυψε η κρατική τηλεόραση “TV Congo”.

Αμέσως μετά την επίσκεψη στα νοσηλευτικά ιδρύματα της πόλεως Dolisie, ο Θεοφ. Επίσκοπος κ.Παντελεήμων πήγε στo ορθόδοξο ορφανοτροφείο «Άγιος Ευστάθιος» της Ιεράς Επισκοπής Μπραζαβίλ, όπου υπεδέχθη το αφιχθέν από το Pointe-Noire μισθωμένο αυτοκίνητο, το οποίο μετέφερε πλήθος απαραιτήτων ειδών για το ευαγές καθίδρυμα. Ένα ψυγείο, μία ηλεκτρική ραπτομηχανή, κρεβάτια, στρώματα, είδη υγιεινής, απορρυπαντικά, τρόφιμα, ρούχα, παιχνίδια και γραφική ύλη, προερχόμενα από δωρεές Ελλήνων αδελφών που έφτασαν προ ολίγων μηνών στο Κονγκό με κοντέινερ, έδωσαν ιδιαίτερη χαρά στα μικρά παιδιά, ως και τα στελέχη του ορφανοτροφείου.

Ακολούθως, ο Επίσκοπος επισκέφθηκε τον παρακείμενο κήπο λαχανικών και την αυτοσχέδια ιχθυοκαλλιέργεια που ο Διευθυντής του ιδρύματος, π.Παύλος Diafouka, Εφημέριος της Ενοριακής Κοινότητος Αγ.Ειρήνης Dolisie, μαζί με τους εκλεκτούς του συνεργάτες δημιούργησαν και αναπτύσσουν διαρκώς επ’ωφελεία των περιθαλπομένων παιδιών.

Εν συνεχεία, μετέβη σε περιοχή εκτός της πόλεως, όπου η Ιερά Επισκοπή κατέχει μεγάλη έκταση γης, προκειμένου να δει την αρχομένη προσπάθεια καλλιέργειας ανανά -πάντοτε υπό την ευθύνη του π.Παύλου- με σκοπό την οικονομική υποστήριξη του ιεραποστολικού έργου μελλοντικώς. Προς τον δραστήριο και σεμνό ιερέα ο Θεοφιλέστατος εξέφρασε τον δίκαιο έπαινο της Εκκλησίας, προσφέροντάς του μία καινούρια ιερατική στολή.

Η χαροποιός αυτή επίσκεψη ολοκληρώθηκε με την παραχώρηση ημίωρης συνέντευξης του Επισκόπου προς την κρατική τηλεόραση “TV Congo” τόσον περί του παλαιφάτου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και της τοπικής εκκλησιαστικής κοινότητος Κονγκό-Μπραζαβίλ, όσον και περί του επισήμως αναγνωρισμένου από το κράτος Ορφανοτροφείου «Άγιος Ευστάθιος» και της αποστολής του, μετά το πέρας της οποίας ανεχώρησε οδικώς προς την έδρα της Επισκοπής, στην συμπρωτεύουσα Pointe-Noire.

Εκ της Ιεράς Επισκοπής Μπραζαβίλ και Γκαμπόν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ