Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 11:05

Εύγε κύριε δήμαρχε!

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Διαπιστώσαμε την παρελθούσα εβδομάδα, ότι ιδιωτικό τεχνικό συνεργείο αντικατέστησε όλες τις πινακίδες που υπήρχαν στους δρόμους της πόλης οι οποίες έγραφαν νεκροταφείο, με άλλες που καταγράφουν την ένδειξη κοιμητήριο.

Σε ερώτηση μας προς το συνεργείο “με ποιού εντολή έγινε αυτό;” η απάντηση ήταν άνευ περισκέψεως “του Δημάρχου”.

Με ιδιαίτερη χαρά το ακούσαμε, αφού ο κύριος Δήμαρχος Ηλιουπόλεως Βασίλειος Βαλασόπουλος, για μία ακόμη φορά δείχνει την διάθεση του να σέβεται την παράδοση των ορθοδόξων, οι οποίοι είναι η πλειοψηφία των δημοτών του.

Η Εκκλησία μας, διδάσκει για κοίμηση και κοιμητήρια. Μάλιστα τέτοιους όρους χρησιμοποίησε και ο Χριστός πριν από κάθε νεκρανάσταση που έκαμε, όπως η περιγραφόμενη στο χθεσινό ευαγγελικό ανάγνωσμα. Για τους χριστιανούς και την Εκκλησία μας, δεν υπάρχουν νεκροί, αλλά κεκοιμημένοι που περιμένουν την Ανάστασή τους, πριν την Δευτέρα Παρουσία του Χριστού μας.

Ο κύριος Δήμαρχος προς τιμήν του, με προσήλωση στην Ορθόδοξη παράδοσή μας, έδωσε την εντολή και αντικαταστάθηκαν όλες οι πινακίδες που έγραφαν τη λέξη νεκροταφείο. Άλλωστε και όλες οι Ευρωπαϊκές γλώσσες έτσι ονομάζουν τον χώρο ταφής των κεκοιμημένων, κοιμητήριο.

Δημόσια επαινούμε το Δήμαρχο της πόλης μας, για αυτή του την απόφαση, γνωρίζοντας ότι πάντα με πραγματικό σεβασμό απευθύνεται, για ότι ιερό και όσιο της φυλής, μάλιστα με ευλάβεια ασπάζεται και τις ιερατικές δεξιές.

Ευλογώντας το έργο και παρακαλώντας ο Θεός πάντοτε να του δίδει οδό εις αγαθόν, λέμε εύγε Δήμαρχε. Εύγε γιατί το πράξατε όχι επειδή από τα κοιμητήρια και στο όνομα του Χριστού και του Σταυρού του, τα ταμεία των δήμων εισπράττουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για κηδείες, ταφές, τάφους, εκταφές, μνημόσυνα, στολισμούς, χρήση του Ναού, διάθεση του κεριού, και από όλα εκείνα τα οποία η πίστη μας στον Θεό και η προσήλωσή μας στην Ορθόδοξη παράδοση κρατούν έως τις μέρες μας, αλλά γιατί σέβεστε τους Χριστιανούς Συμπολίτες Σας.

Βέβαια όλα αυτά θα χαθούν σιγά-σιγά. Mε την διαρκώς αυξανόμενη απαξίωση από τους κρατούντες κάθε ιερού και ελληνικού, θα χαθούν αλλά και ως έσοδα για κάθε δήμο, αφού με την καθιέρωση των κρεματορίων, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν από τους ναζιστές, θα μειωθούν κατακόρυφα τα κέρδη των δήμων από τα κοιμητήρια.

Δοθείσης ευκαιρίας, παρακαλούμε για μία ακόμη φορά τον κύριο Δήμαρχο, να εξετάσει το θέμα δημιουργίας Β’ κοιμητηρίου, σε συνδυασμό με τη δημιουργία αποτεφρωτήρα στην πόλη μας.

Αφού δεν υπάρχει διάθεση ή δυνατότητα επέκτασης του υπάρχοντος κοιμητηρίου για ταφή δημοτών και κατοίκων και μέχρι να μπορέσουν οι κατά τόπους δήμοι να αποκτήσουν φούρνους και σπαστήρες οστών, για τα λίγα έσοδα που θα αφήνει στους δήμους, το κάψιμο πτωμάτων και η τυχόν διατήρηση σε σταχτοδοχεία άθεων, πλανεμένων χριστιανών και μηδενιστών, ας υπάρξει προγραμματισμός για υλοποιήσιμη πρόταση, η οποία θα συγκρατήσει τη διαρροή χρήματος προς γειτονικά κοιμητήρια, αλλά και προς το κρεματόριο που οριοθετήθηκε ήδη για την περιοχή του Ελαιώνα του δήμου Αθηναίων.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ