Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 1:27

Εόρτια αγρυπνία στο Νέο Ψυχικό για τον Όσιο Ιωαννίκιο

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Αγρυπνία για την εορτή του Οσίου Ιωαννικίου τέλεσε χθες βράδυ στον ναό της Αγίας Σοφίας Ψυχικού ο νέος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος.

Πολλοι ιερείς ήρθαν για να ευχηθούν με αδελφικά λόγια στον εορτάζοντα προϊστάμενο του ναού Αρχιμανδρίτη Ιωαννίκιο Κουλιανόλπουλο. Μεταξύ αυτών και οι πρωτοσύγκελοι Αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης, της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, και Αρχιμανδρίτης Επιφάνειος Αρβανίτης, της μητρόπολης Νέας Ιωνίας.

Τον Θείο λογο κήρυξε ο π. Συμεών ο οποίος κάλεσε τους πιστούς σε συνεχή μετάνοια ένω μίλησε με λογια αγάπης για τη διακονία που πραγματοποιεί στον ναό ο π. Ιωαννίκιος. “Να έχεις ζωή μετανοίας”, είπε στο τέλος ευχόμενος στον π. Ιωαννίκιο.

Λίγο πριν το τέλος της αγρυπνίας, επίσης με λόγια χαράς, ο π. Επιφάνιος ευχήθηκε στον εορτάζοντα, προσφέροντάς του ως δώρο ένα πετραχήλι, με την υπογραφή του Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ, που φορούσε το ιερό σκήνωμα του Αγίου Γεωργίου του Νεαπολίτου που βρίσκεται στην Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και είναι πολιούχος της.

Ο π. Ιωαννίκιος, βαθιά συγκινημένος, ευχαρίστησε για τις ευχές όλων και ιδιαίτερα του νέου Μητροπολίτη που τον τίμησε με την παρουσία του στον ναό αλλά και τους πιστούς στους οποίους μοίρασε το αντίδωρο για να δεχθεί τις ευχές τους.

Στην αγρυπνία έψαλε ο Γ. Δεμελής, με χορωδία ταλαντούχων ιεροψαλτών, τον οποίο ευχαρίστησε ιδιαίτερα ο Μητροπολίτης Τρίκκης κ. Χρυσόστομος καθώς τους δύο άνδρες συνδέει φιλία από την πόλη της Θεσσαλονίκης.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ