Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 19:28

Εψηφισμένος Τράλλεων: “Υπόσχομαι ότι θα διακονώ «την πνευματικήν Μάνα της Ρωμιοσύνης» μέχρι τέλους”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Την υπόσχεση πως θα διακονεί την Αγία του Χριστού Μεγάλη Εκκλησία, «την πνευματικήν Μάνα της Ρωμιοσύνης» μέχρις τελευταίας αναπνοής, έδωσε ο εψηφισμένος Επίσκοπος Τράλλεων Βενιαμίν, ενώπιον του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και των μελών της Αγίας και Ιεράς Συνόδου.

Αφού ολοκληρώθηκε η διαδικασία του Μικρού Μηνύματος ο κ. Βενιαμίν εξέφρασε προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη την εγκάρδια ευγνωμοσύνη του για την εισήγηση αλλά και προς τους Συνοδικούς Αρχιερείς για τη θετική ανταπόκριση, λέγοντας ότι “’Υπόσχομαι ότι μέχρις εσχάτης μου αναπνοής θα διακονώ την Αγίαν του Χριστού Μεγάλην ’Εκκλησίαν, «την πνευματικήν Μάνα της Ρωμιοσύνης», με ένθεον επίγνωσιν, ότι παντού και πάντοτε η Θεία Χάρις θα θεραπεύη τα ασθενή και θα αναπληρώνη τα ελλείποντα”.

Πρόσθεσε επίσης ότι “Το Φανάρι είναι τόπος αγιασμού, Ορθοδοξίας και φιλανθρωπίας, μνημοσύνης και ακαταλύτου ελπίδος, και Υμείς, Παναγιώτατε, είσθε ο ανύστακτος φύλαξ και υπερασπιστής των Οσίων και Ιερών του Γένους. Δι’ εμέ υπήρξατε και είσθε ο φιλόστοργος και φιλάνθρωπος Πατέρας, πάντοτε συγκαταβατικός, συγχωρητικός και ενθαρρυντικός εις κάθε περίστασιν”.

Ο εψηφισμένος Επίσκοπος Τράλλεων θα τοποθετηθεί στην Κοινότητα Σταυροδρομίου, ως βοηθός Επίσκοπος του μητροπολίτη Τρανουπόλεως κ. Γερμανού.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ