Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 | 7:31

Ευρίπου: “Ο Εσταυρωμένος δεν είναι ένας αδύναμος, αλλά ένας δυνατός Χριστός”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Μάρκος Παπαγεωργιου Με τη φράση αυτή ο Επίσκοπος Ευρίπου κ. Χρυσόστομος κατέδειξε το νόημα της σημερινής εορτής από τον Ναό του Εσταυρωμένου στην Κολοκυνθού. Συνέχισε μάλιστα λέγοντας πως “Απέδειξε τη δύναμή του με την εκούσια αδυναμία του, για αυτό τον προσκηνούμε και μας καλεί με τη σειρά του να άρουμε το σταυρό μας και να τον ακολουθήσουμε. Η άρση του Σταυρού είναι και η δική μας εκούσια συμμετοχή στο πάθος και την Ανάσταση του Χριστού. Αν άρουμε το Σταυρό μας με τη δύναμη του Εσταυρωμένου, τότε σίγουρα θα αχνοφέγγει μπροστά μας η Ανάσταση. Μπορούμενα ατενίζουμε το μέλλον με ελπίδα και αισιοδοξία, σηκώνοντας το Σταυρό της θλίψεως μας τον καθημερινό”.

Εκατοντάδες πιστοί από νωρίς συνέρρεαν, για να προσκηνύσουν τον σταυρωθέντα Χριστό.

Κατά ομιλία του ο κ. Χρυσόστομος τόνισε ότι “Πάνω στον Σταυρό γράφτηκε όλη η οικονομία του Θεού προς ημάς. Για αυτό έχει δύο κατευθύνσεις, μία κατακόρυφη και μία οριζόντια. Η κατακόρυφη υποδηλώνει ότι ο Θεός ο άπειρος κατήλθε στη γη, έγινε άνθρωπος και έφτασε μέχρι τον Άδη, προκειμένου να λυτρώσει το ανθρώπινο γένος από τη φθορά του θανάτου. Το οριζόντιο ξύλο του Σταυρού φανερώνει ότι ο Χριστός δε σταυρώθηκε μόνο για τους δικούς του, αλλά για όλους τους ανθρώπους”.

Κλείνοντας ευχήθηκε “Ο Σταυρός του Κυρίου να κατευθύνει τα βήματά μας και να μας αγιάζει, όχι μαγικά, αλλά με τη χάρη του να διώχνει κάθε εχθρό και πολέμιο και να ειρηνεύει την ψυχή μας”.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ