Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 10:02

Ευρίπου: “Οι Πρωτοκορυφαίοι Απόστολοι μας δείχνουν το δρόμο της ενώσεως με τον Σωτήρα μας”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Μάρκος Παπαγεωργίου Με την υποδοχή της Θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας Οδηγήτριας και αποτμήματος ιερού λειψάνου, του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Μηνά του Θαυματουργού, από την Μητρόπολη Καστορίας, ξεκίνησαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις με την ονομασία “ΠΡΩΤΟΘΡΟΝΑ 2019” στον ιερό ναό Αποστόλων Πέτρου & Παύλου Πεύκης.

Την Ιερά Εικόνα και το Τίμιο λείψανο υποδέχθηκαν στα προπύλαια του Ναού ο Μητροπολίτης Κηφισίας κ. Κύριλλος, ο Μητροπολίτη Άρτης κ. Καλλίνικος και ο Επίσκοπος Ευρίπου κ. Χρυσόστομος, ο οποίος και χοροστάτησε στον Εσπερινό.

Ο κ. Χρυσόστομος κατά τον Θείο Λόγο του, τόνισε πως “σήμερα εορτάζουμε τους δύο μεγάλους και οικουμενικούς Αποστόλους Πέτρο & Παύλο, έναν πρωήν αρνητή και έναν πρώην διώκτη. Και οι δύο θανατώθηκαν με μαρτυρικό τρόπο, ομολογητές της αγάπης και της βαθιάς πίστης προς το Θεό. Αυτούς τους Αγίους και Πρωτοκορυφαίους Αποστόλους τιμούμε σήμερα. Μας δείχνουν το δρόμο που καλούμαστε να βαδίσουμε, αυτόν της ενώσεώς μας με τον Σωτήρα μας, τον Ιησού Χριστό. Ο μοναδικός δρόμος που διασώζει την προσωπικότητα και καταξιώνει την ύπαρξη μας. Μόνο ενωμένοι με Αυτόν νικάμε τη φθορά, την αμαρτία και το θάνατο. Οι άνθρωποι, άλλωστε, δεν πλαστήκαμε για να πεθάνουμε, αλλά για να ζήσουμε αιώνια”.

Ακολούθως πραγματοποιήθηκε λιτάνευση των Εικόνων και των λειψάνων με τη συνοδεία της φιλαρμονικής ορχήστρας της ασυνομίας.

Λίγο προ της απολύσεως ο προϊστάμενος του Ναού, αρχιμανδρίτης Ευστράτιος Δελατόλας, ευχαρίστησε θερμά τον Μητροπολίτη Κατορίας Σεραφείμ καθώς και τον Πρωτοσύγκελο αρχιμανδρίτη Νικόλαο Γιαννουσά, καθώς είναι η πρώτη φορά που εξέρχονται της Μητροπόλεως τόσο η Εικόνα της Παναγίας, όσο και το Τίμιο λειψανο του Αγίου Μηνά.

Ευχαρίστησε επίσης τους Αρχιερείς και όλους τους ιερείς της Μητροπόλεως και των άλλων ενοριών, τον Δήμαρχο Πεύκης- Λυκόβρυσης κ. Αναστάσιο Μαυρίδη, τη διευθύντρια της Αστυνομικής διεύθυνσης, τη φιλαρμονική ορχήστρα της αστυνομίας, τους δημοτικούς συμβούλους, αλλά και όλους τους πιστούς.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ