Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 14:25

Ευλόγησαν τους αυτοκινητιστές και τα οχήματα στην Αργολίδα

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Ο ιερέας του Ιερού ναού του Αγίου Νεκταρίου π. Βασίλειος Γκολέμης μαζί με τον Ιερέα π. Δημήτριο Στεργίου έραναν ΙΧ αμάξια, μηχανάκια, ταξί, ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και τους οδηγούς με Αγιασμό, κατά την εορτή του Αγίου Μάρτυρος Χριστοφόρου, προστάτη των αυτοκινητιστών που γιορτάζει την Τρίτη 9 Μαΐου 2017.

Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκταρίου. Κάθε χρόνο πάρα πολύς κόσμος παρακολουθεί τη λειτουργία του Αγίου Χριστοφόρου στο εκκλησάκι του Αγίου Νεκταρίου στο Ναύπλιο όπου το αριστερό κλίτος της εκκλησίας είναι αφιερωμένο στον Άγιο Χριστόφορο.

Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας ο ιερέας του Ναού ευλογεί τα οχήματα (τη μηχανή και τους εσωτερικούς χώρους των επιβατών) και τους οδηγούς, ένα έθιμο που κρατάει αρκετά χρόνια, από παλιά, αφού ο Άγιος Χριστόφορος είναι ο προστάτης Άγιος των αυτοκινητιστών. Φέτος στην εορτή συμμετείχαν και οι αυτοκινητιστές των ταξί και ραδιοταξί Ναυπλίου, οδηγοί Λεωφορείων και το ΕΚΑΒ.

Τη Δευτέρα 8 Μαΐου 2017 εψάλλει Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετά αρτοκλασίας και Θείον κηρύγματος προεξάρχοντος τον Πανοσιολογιοτάτου Αρχιμανδρίτου π. Χρυσοστόμου Μιχαλοπούλου Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ