Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 14:44

Ετήσια πνευματική σύναξη ιερέων του Καναδά

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Έγινε στο Kingston, Ontario, από 2 μέχρι 5 Οκτωβρίου, η ετήσια Πνευματική Σύναξη των Ιερέων του Καναδά. Το γενικό πρόσταγμα του προγράμματος, το είχε ο π. Π. Αυγερόπουλος, πρόεδρος του Συνδέσμου των Ιερέων. Το πρόγραμμα ήταν άριστο και πραγματοποιήθηκε με κάθε ακρίβεια. Θερμά συγχαρητήρια εκφράζονται στον π. Π. Αυγερόπουλο και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Ιερέων.

Ομιλίες και εισηγητές

«“Πᾶς οὖν ὅστις ὁµολογήσει ἐν ἐµοὶ ἔµπροσθεν τῶν ἀνθρώπων, ὁµολογήσω κἀγὼ ἐν αὐτῷ ἔµπροσθεν τοῦ πατρός µου τοῦ ἐν οὐρανοῖς·» (Ματθ. ι΄32) — π. Α. Allain.

Κάθε Kοινότητα μικρογραφία της Ιεράς Μητρόπολης — Μητροπολίτης Σωτήριος.

Ο ιερέας ως λειτουργός και ως κατηχητής: διδάσκοντας τη θ. Λειτουργία και τη λειτουργική ομοιομορφία — π. Ν. Μοστράτος.

Ομολογία πίστεως και νέοι — π. Κ. Χατζής.

Σχέσεις κληρικών και Ιεράς Μητρόπολης — π. Τ. Πράττας.

Χρηματοοικονομική ασφάλεια των κληρικών: προσεγγίσεις και στρατηγικές — π. Π. Ρούγας.

Η κάθε μέρα άρχιζε, στο ξενοδοχείο Travelodge Hotel LaSalle, των αδελφών Καρκούλη, με Όρθρο το πρωί και το βράδυ ετελείωνε με Παράκληση, αλλά την Τρίτη 3/10/17 έγινε Θεία Λειτουργία στον Ι. Ν. Κοίμησης της Θεοτόκου Kingston, όπου προέστη ο Μητροπολίτης Σωτήριος και συνελειτούργησαν οι σαρανταένα (41) ιερείς, που έλαβαν μέρος στη Πνευματική Σύναξη. Η Θεία Λειτουργία έγινε με υποδειγματική τάξη και βυζαντινή μεγαλοπρέπεια. Πράγματι ανέβαζε στους ουρανούς. Στην Θεία Λειτουργία συμμετείχαν οι ευλαβείς χριστιανοί της Κοινότητος του Kingston.

Μετά την Θεία Λειτουργία, η Κοινότης του Kingston παρέθεσε θαυμάσιο δείπνο για τους ιερείς, αλλά και για όλους που εκκλησιάστηκαν. Ευχαριστούμε την Κοινότητα Kingston, τον Ιερατικώς Προϊστάμενο, π. Ματθαίο Penney και τον πρόεδρο κ. Δ. Σενή. Όπως κάθε χρόνο, οι ιερείς μετά το δείπνο έψαλλαν εκκλησιαστικούς ύμνους και εθνοχριστιανικά τραγούδια, υπό την διεύθυνση του π. Ο. Δρόσσου.

Οι εισηγητές παρουσίασαν τα θέματα άριστα και η συζήτηση υπό την πνευματική καθοδήγηση του Μητροπολίτη Σωτηρίου, έγινε κατά υποδειγματικό τρόπο. Χωρίς καμία αμφιβολία η πνευματική αυτή Σύναξη των Ιερέων Καναδά, ήταν η καλύτερη και η πνευματικότερη.

Στην αρχή και στο τέλος της Πνευματικής αυτής Σύναξης, ο Μητροπολίτης Σωτήριος έδωκε κατευθυντήριες γραμμές και πνευματικές συμβουλές. Όλοι έμειναν ικανοποιημένοι και εδοξολόγησαν τον Θεό. Ο Μητροπολίτης Σωτήριος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη και την ευαρέσκεια της Εκκλησίας μας προς όλους τους ιερείς μας και ιδιαίτερα για το έργο το οποίο επιτελούν στις Κοινότητές μας ανά τον αχανή Καναδά. Παρεκάλεσε, όλοι να προσεύχονται για τον ίδιο και την Εκκλησία μας, καθώς και εκείνος διεβεβαίωσε ότι κάθε πρωί και κάθε βράδυ στο εκκλησάκι της Ζωοδόχου Πηγής στο διαμέρισμά του, προσεύχεται για όλους.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ