Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 10:37

Οικουμενικός Πατριάρχης: Βρίσκομαι συνεχώς μαζί σας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕΡΡΕΣ: ΣΟΦΙΑ ΚΑΡΕΚΛΑ- ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΕΡΔΗΣ

Στον κατάμεστο από πιστούς ναό του αγίου Νικήτα στις Σέρρες τελέστηκε νωρίτερα μέγας πανηγυρικός εσπερινός στον οποίο χοροστάτησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος.

Οι κάτοικοι των Σερρών είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς έξω από τον ναό για να υποδεχθούν τον Προκαθήμενο της Ορθοδοξίας ενώ και ο ναός ήταν ασφυκτικά γεμάτος, πριν ακόμη αρχίσει η ακολουθία, από πιστούς που προσήλθαν τόσο για να λάβουν την ευλογία του κ. Βαρθολομαίου όσο και για να τιμήσουν την αυριανή εορτή του αγίου Νικήτα.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, στην ομιλία του, αναφέρθηκε στους μάρτυρες και το μαρτύριο που τους καθιστά αγίους καθώς και στο βίο του αγίου Νικήτα. “Διά των πράξεών μας, ο αναστάς Κύριος απεργάζεται τη σωτηρία μας”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Απευθυνόμενος στον οικείο μητροπολίτη Σερρών κ. Θεολόγο, ο Οικουμενικός Πατριάρχης, εντυπωσιασμένο από τον ναό, είπε ότι “ο περικαλλής αυτός ναός του αγίου Νικήτα, τον οποίο εθεμελίωσε ο προκάτοχός σας και περατώσατε εσείς, αποτελεί τη νέα μαρτυρία του αγίου Νικήτα”.

Ακόμη, ο κ. Βαρθολομαίος δήλωσε ότι βρίσκεται συνεχώς νοερά μαζί με τους Σερραίους και όχι μόνο τώρα, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην πόλη τους.

Στον πανηγυρικό εσπερινό συγχοροστάτησαν οι μητροπολίτες που συνοδεύουν τον Πατριάρχη στην επίσκεψή του στις Σέρρες καθώς και οι μητροπολίτες Ξάνθης Παντελεήμων, εκπροσωπώντας την Εκκλησία της Ελλάδος, Βρεσθένης Θεόκλητος, Σύρου Δωρόθεος, Σιδηροκάστρου Μακάριος, Ζιχνών Ιερόθεος, Πατρών Χρυσόστομος, Λαγκαδά Ιωάννης και ο οικείος μητροπολίτης Σερρών Θεολόγος.

Το πρωί θα τελεστεί στον ίδιο ναό πατριαρχική θεία λειτουργία στην οποία αναμένεται να παραβρεθεί και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΔΩ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ