Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 23:49

Χιλιάδες πιστοί παρακολούθησαν τον Εσπερινό στην Ι.Μ. Αγίου Εφραίμ Ν. Μάκρης

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Πλήθος πιστών απ’ όλο το Λεκανοπέδιο προσήλθε το απόγευμα στο Όρος των Αμώμων στην Νέα μάκρη προκειμένου να παρακολουθήσει τον μεγάλο πανηγυρικό Εσπερινό που τελέσθηκε στην ιερά μονή του Αγίου Εφραίμ.

Στο μοναστήρι όπου φυλάσσεται το ιερό σκήνωμα του Αγίου Εφραίμ προσήλθαν, προσκεκλημένοι του μητροπολίτη Κηφισίας κ. Κυρίλλου, οι μητροπολίτες Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος και ο αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος επίσκοπος Μεθώνης κ. Κλήμης καθώς και ο μητροπολίτης Μαρωνείας κ. Παντελεήμων ο οποίος χοροστάτησε στην ακολουθία.

Απευθυνόμενος προς τους πιστούς οι οποίοι από νωρίς είχαν κατακλύσει το καθολικό της μονής, ο κ. Παντελεήμων , αναφέρθηκε στο μήνυμα της Αναστάσεως στον σύγχρονο κόσμο, ο οποίος όπως τόνισε, το έχει ανάγκη «διότι είναι αυτό που οριοθετεί το μέλλον του». «Σ’ αυτή την Ανάσταση», τόνισε ο κ. Παντελεήμων, «πίστεψε ο Γέροντας και Ασκητής, ο εορταζόμενος Άγιος Εφραίμ, ο οποίος έφτασε στα ανώτερα επίπεδα αγιοσύνης και το ιερό Λείψανό του να αναβλύζει σήμερα τις άκτιστες ενέργειες του Θεού. Το Λείψανό του έγινε πηγή ζωής και Αθανασίας».

Ο μητροπολίτης Μαρωνείας, με αφορμή την θεραπεία του Παραλυτικού που γιόρτασε η Εκκλησία την προηγούμενη Κυριακή αναφέρθηκε στην στιχομυθία που είχε ο παραλυτικός με τον Ιησού ο οποίος όταν τον ρώτησε γιατί δεν θεραπεύεται απάντησε «δεν έχω άνθρωπο». «Εμείς σήμερα “έχουμε άνθρωπο” να μας θεραπεύσει και δεν είναι άλλος από τον εορταζόμενο Άγιο» τόνισε ο μητροπολίτης που απευθυνόμενος προς τον ιερό κλήρο και τις χιλιάδες των προσκυνητών κάλεσε να μιμηθούν στη ζωή τους την πορεία του εορταζομένου Αγίου η οποία διακρίνονταν από τα στοιχεία της προσευχής, της σιωπής και της μετανοίας.

Οι εορτασμοί θα κορυφωθούν αύριο το πρωί με αρχιερατικό συλλείτουργο.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ