Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 | 5:55

Σπάρτη: «Ο Θεός δεν ζητά θυσίες αλλά ομολογία πίστεως»

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Η Εκκλησία μας σήμερα τιμά τη μνήμη των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων και με εκκλησιαστική λαμπρότητα πανηγύρισε η φερώνυμη Ιερά Μονή πλησίον της Σπάρτης.

Την Κυριακή το απόγευμα τελέσθηκε Πανηγυρικός Δισαρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας με τη συμμετοχή των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμονος και Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου, πλειάδας μοναχών, ιερομονάχων, κληρικών και πλήθους πιστών.

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων αναφέρθηκε στο μαρτύριο των Αγίων Τεσσαράκοντα υπογραμμίζοντας ότι στην εποχή μας ο Πανάγαθος Θεός δεν ζητά τέτοιου είδους θυσίες, αλλά επιθυμεί την ξεκάθαρη ομολογία της πίστεώς μας. Παράλληλα εκθείασε τον σεπτό Ποιμενάρχη μας κ. Ευστάθιο για την άψογη εικόνα που παρουσιάζει η ιστορική Ιερά Μονή υπό τη μέριμνά του, ενώ εξέφρασε τη χαρά και τη συγκίνησή του για την επιστροφή του σε έναν τόπο που αγάπησε και υπηρέτησε επί σειρά ετών.

Στον Εσπερινό παρέστησαν ο Βουλευτής Λακωνίας και τέως Υφυπουργός κ. Αθανάσιος Δαβάκης, ο Διοικητής Στρατιωτικής Φρουράς Λακωνίας Ταξίαρχος κ. Δημήτριος Μακρής, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Λακωνίας κ. Αδαμαντία Τζανετέα και ο Δήμαρχος Δ. Σπάρτης κ. Ευάγγελος Βάλιώτης.

Μετά το πέρας της Ακολουθίας προσφέρθηκε στους προσκυνητές από την Αδελφότητα της Μονής το παραδοσιακό κέρασμα κατά τη μοναστηριακή τάξη.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ